Skip to main content
  terug naar overzicht

Cavalli Wines

Wijnen van wereldklasse met een loyaal karakter en sterke identiteit”

Cavalli Wines

Wijnhuis

Cavalli Estate is snel uitgegroeid tot een erkende en gerespecteerde Zuid-Afrikaanse 'lifestyle' ervaring. De filosofie van Cavalli's Wine & Vineyard is om wijnen van wereldklasse te produceren met een zeer lokaal karakter en een sterke identiteit. Hierdoor zijn de wijnen duidelijk herkenbaar zijn als afkomstig uit de Helderberg-regio. Het wijnhuis streeft ernaar om de onmiddellijke om-geving te weerspiegelen in de kenmerken van hun wijnen, terwijl ze tegelijkertijd duurzame landbouwpraktijken in stand houden om het land te beschermen binnen het Cape Floral King-dom, dat behoort tot het Unesco Wereld Erfgoed.
De Helderberg regio van Stellenbosch ligt het dichtst bij de oceaan en dat geeft de wijngaarden een verkoelende invloed van de zuidelijke winden. De bodem bevat grote hoeveelheden “koffie-klip” met een hoger percentage klei in de ondergrond, waardoor de wijnen een aangeboren elegantie en expressief fruit hebben.

Wijnmaker

Craig Barnard staat sinds 2014 aan het hoofd van de wijnmakerij bij Cavalli Estate en heeft met zijn team Cavalli Estate gemaakt tot één van de meest dynamische jonge wijnhuizen in de veel-geprezen 'Gouden Driehoek' van de Stellenbosch Winelands.

"Je kunt je simpelweg geen beter terroir wensen voor het produceren van premium wijnen," zegt Barnard. "Onze bodems zijn uitstekend, wat onze wortelsystemen en onze wijnstokken echt helpt bij het produceren van fruit van uitzonderlijke kwaliteit. En omdat we dicht bij de oceaan liggen, hebben we een sterke maritieme invloed van False Bay, die zorgt voor een gelijkmatige rijping tijdens de aanloop naar de oogst."

Nu zijn vijfde oogst veilig in de kelder ligt, richt Barnard zich vooral op Chenin Blanc en Caber-net Sauvignon. "Dit zijn de twee cultivars die echt uitblinken op het landgoed," zegt Barnard, die ook toezicht houdt op de wijnbouw voor Cavalli's 27 hectare wijngaard.

DUURZAAMHEID

"Van concept tot consumptie, liefde voor de natuur is het uitgangspunt voor alles wat we doen. Bij elke ontwerp-overweging wordt rekening gehouden met de locatie en het milieu; van de aan-leg van de inheemse tuinen en de habitat voor wilde dieren, tot de behandeling van schaarse waterbronnen, tot de inkoop van onze producten, tot het ontwerp en de architectuur. De droom was om een project te realiseren dat context gedreven en duurzaam is."

Lauren Smith, Managing Director, Cavalli Estate.
Lees hier meer over het duurzaamheidsproject van Cavalli Estate: link PDF

WINEMAG AWARD
BEST WHITE OVERALL AND BEST CHENIN BLANC

We zijn verheugd om aan te kondigen dat onze Filly Chenin Blanc 2020 een score van 96 heeft behaald en is uitgeroepen tot Best in Category en Best Chenin Blanc in de 2021 Prescient Top 20 Wines South Africa. Feest mee door onze Filly Chenin Blanc 2020 vandaag nog aan te schaffen.Shop de wijnen van Cavalli Wines

Filly Chenin Blanc '20
Naam
Filly Chenin Blanc '20
prijs
€ 17,95
Black Beauty '18
Naam
Black Beauty '18
prijs
€ 14,95
MCC Capriole '19
Naam
MCC Capriole '19
prijs
€ 29,95
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!