Skip to main content
  terug naar overzicht

Harold's Wines

Wijnen die eer betonen aan de passie van een diepgaand sociaal en maatschappelijk engagement”

Harold's Wines

wijnhuis

Mhudi is een familie wijnboerderij gelegen in Stellenbosch. Het werd in 1999 opgericht door Malmsey Rangaka en haar man, en is naar verluidt de eerste “black-owned” wijnboerderij in Zuid-Afrika. Zij is ook voorzitter van Health Promoters South Africa en zij kwam in contact met restaurantondernemers en wijnimporteurs Damiano en Belinda D'Alba. Zij zijn al vele jaren betrokken bij diverse sociale projecten in Zuid-Afrika. In 2018 zijn ze een nieuw project gestart : African Wines. Zij ondersteunen met passie het werk van de Health Promoters en werkten nauw samen met de oprichter en voorzitter van de Health Promoters Nederland Harold Robles, die helaas in 2020 is overleden. De gemeenschappelijke passie van zowel Damiano, Belinda als de Rangaka familie voor het verbeteren van de leefomstandigheden en in het bijzonder de hygiëne in gemeenschappen in Zuid-Afrika creëerde een bijzondere samenwerking om de Harold's Wines te maken.

WIJNMAKER

Malmsey Rangaka is de matriarch en de drijvende kracht achter de Mhudi en Harold's wijnen. Ze staat al meer dan dertig jaar aan het hoofd van de Rangaka familie. Ze moedigde de familie aan om verder te kijken dan het vertrouwde in de zoektocht naar een alternatieve levensstijl en leerde hen allemaal dat het leven veel spannender kan zijn als je risico's neemt.
Malmsey en haar man ontwikkelden speciale wijnen voor de Health Promoters; Harold's Cape Knight. De naam zegt het al; het is een eerbetoon aan oprichter en adviseur van de Health Promoters South Africa Trust en de Vrienden van de Health Promoters Nederland; dr. h.c. Harold Robles. Er zijn vier varianten geselecteerd; een Chenin Blanc, een Cabernet Sauvignon, een Pinotage en een mooie Blend.


Shop de wijnen van Harolds Wines

Cabernet Sauvignon 2018
Naam
Cabernet Sauvignon 2018
prijs
€ 8,25
Pinotage 2018
Naam
Pinotage 2018
prijs
€ 8,25
Medley 2017
Naam
Medley 2017
prijs
€ 8,25
Chenin Blanc 2019
Naam
Chenin Blanc 2019
prijs
€ 8,25
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!