Wijnhuis
In 2006 besloten Emma en Jeremy Borg een wijnbedrijf op te richten met één doel - geld inzamelen om een hoopvollere toekomst op te bouwen voor de opmerkelijke en zeer bedreigde wilde honden - Painted Dogs. De oprichting van het bedrijf bracht vele prachtige samenwerkingen met vrienden uit alle lagen van de bevolking met zich mee, en in de loop der jaren, met de hulp van deze uitzonderlijke mensen, is Painted Wolf Wines uitgegroeid tot een toonaangevende producent van bekroonde wijnen. Ze hebben nu drie onderscheidende en aansprekende ranges, zijn nooit bang om iets te proberen dat een beetje buiten de gebaande paden ligt en hebben in de loop der tijd meer dan ZAR 2,5 miljoen ingezameld voor natuurbehoud.
De wijnen worden gemaakt in de Hemel-en-Aarde, Wellington en Voor Paardeberg, waar Jeremy en Emma hun vrienden en collega's hebben die kelderruimte met hen delen. "Waar mogelijk vermijden we het gebruik van commerciële gist en houden we het wijnmaak proces zo natuurlijk mogelijk. Onze wijnen worden vergist in een diverse kleine vaten met handmatige punchdowns als norm, en we zijn bekend met een beetje voet stampen wanneer dat nodig is! Al met al hebben we een ouderwetse, hands-on aanpak en onze wijnen krijgen veel liefde en aandacht op hun reis naar de fles."
Wijnmaker
Wijnmaker Jeremy Borg was de sales & marketing manager bij het beroemde Fairview Wines voordat hij zijn eigen wijnhuis begon. In de tussentijd wist hij een Graduate Diploma in Wine Business te behalen aan de Universiteit van Adelaide, Australië. Jeremy : "Ik werk graag in harmonie met elke partij druiven die we oogsten. Er zijn geen recepten voor het maken van wijn bij Painted Wolf. Elke wijngaard en elk wijnjaar levert ons druiven op die net iets anders zijn. De smaak, het gevoel, de grootte, de kleur en het suikergehalte van elke druif bepalen mijn beslissingen bij het maken van wijn. Ik gebruik graag de natuurlijke gist die op de schillen van onze druiven zit en ik wil niet dat het hout het fruit overheerst, want ik ben op zoek naar evenwicht en levendigheid in mijn wijnen."
Goed Doel