Skip to main content
 
  terug naar overzicht

Olifants River

Olifants River

De wijnbouwregio Olifants River is een van de meest noordelijk gelegen wijngebieden in Zuid-Afrika’s West-Kaap. Het gebied strekt zich uit over een lengte van maar liefst 145 kilometer, van Lutzville in het noorden tot Citrusdal in het zuiden. Omdat mesoklimaten en bodems flink verschillen, zijn er zeer uiteenlopende terroirs te vinden en kan er een grote diversiteit aan wijnen gemaakt worden.

De cool climate gebieden dicht bij de kust, zoals de ward Bamboes Bay waar ons wijnhuis Fryer’s Cove zich bevindt, zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor stuivende witte wijnen van sauvignon blanc. Meer oostwaarts, het binnenland in, bevindt zich hooggelegen ward Piekenierskloof, in de bergen van Citrusdal.

Tot voor kort was het enige wijngebied van betekenis in het noorden van de West-Kaap Cederberg, om de goede wijnen van het gelijknamige wijngoed. Maar met de toegenomen interesse in oude, niet geïrrigeerde wijngaarden (initiatieven van Rosa Kruger en Eben Sadie) zijn steeds meer afgelegen gebieden onder de radar van wijnproducenten gekomen. Een goed voorbeeld daarvan is Piekenierskloof. Mede door de ligging van 500 tot 800 meter boven de zeespiegel is het er een stuk koeler dan in Citrusdal zelf en valt er wat meer neerslag, net genoeg voor oude ‘bosstokke’ oftewel bushvines, bijvoorbeeld van grenache noir en chenin blanc.

Wijnhuizen uit deze regio

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events