Wijnhuis
Aslina is de naam van Ntsiki Biyela's grootmoeder, wiens zorg en begeleiding haar de inspiratie en visie gaven om te slagen in het leven. Ntsiki produceert momenteel vier premium lijnen onder het Aslina merk: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Umsasane (de Bordeaux blend), met een totaal van 12.000 flessen per jaar. De druiven komen uit verschillende gebieden in de Westkaap - momenteel zijn dat de regio's Elgin, Stellenbosch en Paarl.
Wijnmaker
Ntsiki Biyela werd in 1978 geboren in KwaZulu-Natal en groeide op in het Zululand district. Na een aantal mislukte aanvragen voor een universitaire studie kreeg zij in 1998 de kans om wijnbouw en oenologie te studeren aan de Universiteit van Stellenbosch, dankzij South African Airways, dat een aantal beurzen voor wijnbouwers ter beschikking stelden.
Vanaf 2004 was Biyela hoofd-wijnmaker bij Stellekaya Wines, waar ze de eerste zwarte vrouwelijke wijnmaker in Zuid-Afrika werd. In 2009 werd ze uitgeroepen tot Zuid-Afrika's Woman Winemaker of the Year. In 2017 realiseerde Ntsiki haar droom door Aslina Wines te lanceren, een zelf gefinancierd wijnbedrijf.
In 2017 werd ze door Fortune's Food & Wine opgenomen in de top 10 van 's werelds meest Innovatieve Vrouwen in Eten en Drinken. Op het prestigieuze 2021 Wine Harvest Commemorative Event ontving Ntsiki de Diversity and Transformation Award voor haar baanbrekende werk in de wijnindustrie in Zuid-Afrika.