Skip to main content

Het Goede Doel Van
GENIET EN GEEF MET DANKBAARHEID

GENIET EN GEEF MET DANKBAARHEID

HLEES HIER OVER DE STEUN AAN SOCIALE EN DUURZAME PROJECTEN DOOR aFRICAN WINES
- ''GIVE WITH GRATITUDE'' -


JULI 2021

DREAMCATCHER SOUTH AFRICA

Dreamcatcher South Africa werd 3 decennia geleden opgericht door Anthea Rossouw, pionier en specialist op het gebied van maatschappelijke veranderingen. Haar doel: de belemmeringen voor een betere levenskwaliteit en terugkerende armoede aan de kaak stellen en aanpakken door middel van inclusieve, duurzame ontwikkeling in gemeenschappen in heel Zuid-Afrika. Door af te stappen van orthodoxe, uitsluitende sociaal-economische groeimodellen ontwikkelde Dreamcatcher in plaats daarvan een holistische, pluralistische aanpak waarin de basisprincipes van diversiteit en duurzame resultaten centraal staan bij elk aangepakt project. Dreamcatcher heeft een pioniersrol vervuld op het gebied van sociaal-economische modellen door deze te vertalen naar een breed scala aan participatieve projecten met speciale aandacht voor vrouwen en jongeren (zonder uitsluiting), zodat zij een centrale rol kunnen spelen in een duurzame toekomst op de plek waar zij wonen.
Dreamcatcher's programma's pakken ongelijkheid aan, richten zich op duurzaamheid, cultureel erfgoed, wellness, ondernemerschap en circulaire economische ontwikkeling, inclusieve toeristische diensten en ervaringen, sociale cohesie en milieubescherming. Dreamcatcher wordt wereldwijd erkend voor haar leiderschap in het bevorderen van diversiteit, sociale rechtvaardigheid, economische efficiëntie en milieu-integriteit met projecten die zich richten op en concreet invulling geven aan de VN Sustainable Development Goals sinds 2000.
Onder leiding van haar visionaire oprichter en geëngageerde bestuursleden is de 'Dreamcatchers Manier' duidelijk wat in de Sars-Cov-2 pandemie vandaag 'het nieuwe normaal' wordt genoemd. Als familie hebben we deelgenomen aan de unieke, prijswinnende gemeenschapstoerisme ervaring genaamd 'Wasteland - Graced Land' in Melkhoutfontein, in de buurt van Stilbaai, Zuid-Afrika. Naast het doorbrengen van quality time met de lokale bevolking, zijn we getuige geweest van de diepgaande impact die Dreamcatcher's bijdrage heeft in deze gemeenschap en overal waar hun projecten worden uitgevoerd.
In antwoord op mijn vraag aan de bescheiden Dreamcatcher-oprichtster Anthea: "Je hebt het grootste deel van je volwassen leven doorgebracht in township-gemeenschappen in Zuid-Afrika. Wat was je uiteindelijke doel met Dreamcatcher al die jaren geleden?", was haar antwoord eenvoudig: "Om Nelson Mandela's droom van een beter leven voor iedereen, en de VN Duurzame Ontwikkeling Doelen te laten werken".

 
African Wines ondersteunt een aantal Dreamcatcher Sustainable Futures projecten door middel van directe donaties uit de verkoop van onze speciale Collaborative Wine collectie.Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events