Skip to main content
 
  terug naar overzicht

Stellenbosch

Stellenbosch

Het district Stellenbosch bevindt zich, zoals veel andere belangrijke wijndistricten in de West-Kaap, in de beroemde Coastal Region, de brede kuststrook ten noorden en ook iets ten zuiden van Kaapstad. Stellenbosch is niet alleen de naam van het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika, maar ook van de op Kaapstad na oudste stad van Zuid-Afrika.

Het is een belangrijk centrum, ook vanwege zijn universiteit met een gerenommeerde afdeling oenologie. Als wijngebied kan Stellenbosch eigenlijk niet gezien worden als één gebied. Het is landschappelijk en klimatologisch heel divers; bergen en de nabijheid van False Bay en de Atlantische Oceaan spelen een belangrijke rol.

Mesoklimaten en bodems verschillen flink, waardoor het mogelijk is een grote diversiteit aan wijnen te maken; de verschillende subgebieden (wards als Bottelary, Simonsberg-Stellenbosch en Devon Valley) hebben ieder wel hun specialiteiten. Maar in het algemeen is Stellenbosch beroemd om stijlvolle wijnen van cabernet sauvignon en blends op basis ervan.

Wijnhuizen uit deze regio

  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events