Skip to main content
Aslina Wines

Aslina Wines

Aslina is de naam van Ntsiki Biyela's grootmoeder, wiens zorg en begeleiding haar de inspiratie en visie gaven om te slagen in het leven. Ntsiki produceert momenteel vier premium lijnen onder het Aslina merk: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Umsasane (de Bordeaux blend), met een totaal van 12.000 flessen per jaar.
Lees hier meer!
Black Elephant Vintners

Black Elephant Vintners

Black Elephant Vintners is ontstaan uit synchroniciteit, toevallige vriendschappen en een liefde voor wijn. Doel van de drie oprichters: het maken van spannende wijn van een zeer speciale plek, de Franschhoek Vallei, één van de oudste wijnbouwgebieden van de Kaap.  Lees hier meer!
Cecilia Wines

Cecilia Wines

Cecilia Wines is gelegen in Olifantsrivier en is vernoemd naar de grootmoeder van wijnmaker Cerina van Niekerk en beschermheilige van de muzikanten, St. Cecilia. Cerina van Niekerk, naast wijnmaakster ook opgeleid concertpianiste, is Cecilia Wines begonnen vanwege haar betrokkenheid bij een plaatselijk muziekproject. 

Lees hier meer!
Dalla Cia Wine & Grappa

Dalla Cia Wine & Grappa

Het begon allemaal in Friuli, Noord-Italië, in de jaren 1920, waar een wijnhandelaar met de naam Vittorio Dalla Cia een kleine distilleerketel kocht en de eerste Dalla Cia distilleerderij begon, die uitgroeide tot een van de grootste producenten van Grappa in Italië. 

Lees hier meer!
Druk My Niet

Druk My Niet

Vlakbij Paarl, in het hart van de Bolands, tussen het bedreigde fynbos en verschillende soorten protea's, ligt een 24 ha grote boutique winery genaamd Druk My Niet. Hier wordt op milieuvriendelijke wijze wijn gemaakt. 
Lees hier meer!
M'hudi Wines

M'hudi Wines

M'hudi komt van het Setswana woord, 'Mohudi' wat 'oogster' betekent. Een groots Afrikaans verhaal vertelt de geschiedenis van een heldin, M'hudi, die haar door oorlog verscheurde thuis ontvluchtte op zoek naar een nieuw begin.


Lees hier meer!
Mosi Wines

Mosi Wines

Mosi Wines is in 2014 opgericht door top-sommelier Joseph T. Dhafana en is vernoemd naar Mosi-oa-Tunya, het dorp in Zimbabwe waar Joseph opgroeide. Hij leerde veel van de beroemde Swartland wijnmaker en wijnbouwer Chris Mullineux. Joseph's maiden vintage kreeg 4 sterren in de Platter's Wine Guide. 

Lees hier meer!
Harold's Wines

Harold's Wines

Mhudi is een familie wijnboerderij gelegen in Stellenbosch. Het werd in 1999 opgericht door Malmsey Rangaka en haar man, en is naar verluidt de eerste “black-owned” wijnboerderij in Zuid-Afrika. Zij is ook voorzitter van Health Promoters South Africa en zij kwam in contact met restaurantondernemers en wijnimporteurs Damiano en Belinda D'Alba. Zij zijn al vele jaren betrokken bij diverse sociale projecten in Zuid-Afrika. 

Lees hier meer!
Momento Wines

Momento Wines

Momento ontstond in 2013 toen Marelise Niemann wijnmaker was bij Beaumont Family Wines in Bot River.
Sindsdien staat ze bekend om wijnen van zuiverheid, elegantie en eerlijkheid, waarbij ze werkt met oude wijnstokken in zowel Bot River als het Swartland met een aanpak van minimale interventie waarbij terroir centraal staat.

Lees hier meer!
Nitida Wines

Nitida Wines

De status van deze kleine familieboerderij in Durbanville valt niet te ontkennen. Al 25 jaar is dit familiebedrijf één van de meest consequent bekroonde en geliefde boutique wijnkelders in Zuid-Afrika, met een groot aantal dubbele gouden, gouden en zilveren medailles, een paar '5 sterren Platters' en ontelbare prijzen en certificaten.

Lees hier meer!
Painted Wolf Wines

Painted Wolf Wines

In 2006 besloten Emma en Jeremy Borg een wijnbedrijf op te richten met één doel - geld inzamelen om een hoopvollere toekomst op te bouwen voor de opmerkelijke en zeer bedreigde wilde honden - Painted Dogs. De oprichting van het bedrijf bracht vele prachtige samenwerkingen met vrienden uit alle lagen van de bevolking met zich mee, en in de loop der jaren, met de hulp van deze uitzonderlijke mensen, is Painted Wolf Wines uitgegroeid tot een toonaangevende producent van bekroonde wijnen. 

Lees hier meer!
Hofstraat Kelder

Hofstraat Kelder

Hofstraat Cellar is vernoemd naar de straat in Malmesbury waar vrienden Wim Smit en Jerry Finley begonnen met wijn maken. In het jaar 2000 brachten ze 25 vrienden bij elkaar en plukten 500 kg shiraz druiven. 
Lees hier meer!
Kloovenburg

Kloovenburg

Kloovenburg Estate is gelegen in de Riebeek Valley in de regio Swartland. De uitlopers van de Riebeekberg vormen met hun schistbodems de ideale ondergrond voor het telen van de beste kwaliteit druiven. Al halverwege de 18e eeuw stonden hier wijnstokken, maar het was pas met de familie Du Toit dat de druiven hier tot kwaliteitswijnen werden getransformeerd.

Lees hier meer!
Fryer's Cove

Fryer's Cove

In 1999 werden de eerste wijnstokken van Fryer's Cove geplant tussen de strandvegetatie in Doringbaai, 300 kilometer ten noorden van Kaapstad. De kelder zelf ligt pal aan de Atlantische Oceaan. Fryer's Cove is de enige wijngaard binnen het district Bamboes Bay, dat tevens het kleinste district van Zuid-Afrika is.

Lees hier meer!
Knorhoek

Knorhoek

Even buiten de platgetreden paden van Stellenbosch bevindt zich een meanderende weg door de vallei die u terugvoert naar andere tijden. Hier, onder uitgestrekte eiken en in de schaduwrijke lanen van reusachtige populieren, bent u vrij plotseling in het diepe Knorhoekland. 

Lees hier meer!
Kumusha Wines

Kumusha Wines

Na enkele jaren het denkproces en de conceptualisatie te hebben doorlopen, werd het merk Kumusha in 2017 tot leven gebracht door de Zimbabwaanse topsommelier Tinashe Nyamudoka. Kumusha is een Shona (=een van Zimbabwes officiële talen) woord dat zowel 'jouw thuis', 'jouw wortels' of 'jouw oorsprong' kan betekenen. 

Lees hier meer!
Kyburg Boutique Wines

Kyburg Boutique Wines

Kyburg Boutique Wines is gelegen in de pittoreske Devon Valley, 8km van Stellenbosch stad. De vallei staat bekend als één van Zuid-Afrika's topgebieden voor de productie van uitzonderlijke rode wijnen vanwege de hete droge zomerdagen en de koele oceaanwind die 's nachts de vallei bereikt. 

Lees hier meer!
La Chataigne

La Chataigne

La Chataigne Farm is eigendom van de familie Parkfelt sinds ze in 1972 vanuit Göteborg, Zweden, naar Franschhoek verhuisden. Vandaag de dag wordt La Chataigne Wines and Guest Cottages gerund door Richard en Julie Parkfelt met de steun van een geweldig team. 

Lees hier meer!
Lithos Wines

Lithos Wines

Lithos is een kleine, gespecialiseerde boutique wijnmakerij, die een veeleisende clientèle bedient. De omgeving van de boerderij en haar koelklimaat wijngaarden is adembenemend en doet denken aan de film 'A Walk in the Clouds'. 

Lees hier meer!
Owners Reserve

Owners Reserve

De Colombard 2017 en 2018 is geproduceerd op de kleine wijngaard Klein Goedhart in Riebeek Kasteel van Ad Goedhart. De wijn is gemaakt van 34 jaar oude wijnstokken en op de markt gebracht door Zim Somm Pardon Taguzu. 

Lees hier meer!
Paserene Wines

Paserene Wines

Paserene is een klein familiebedrijf in Franschhoek, eigendom van Martin Smith en Ndabe Mareda. Hun enige doel is het produceren van high-end, luxe wijnen. Er is veel zorg besteed om ervoor te zorgen dat de geproduceerde wijnen, samen met het artwork op de etiketten, echt authentiek zijn voor het "gevoel van plaats en mensen" en een blijvende erfenis zullen garanderen. 

Lees hier meer!
Piekenierskloof Wine Company

Piekenierskloof Wine Company

In 1923 vestigde Johan Abraham Van Zyl zich als één van 5 zonen op een boerderij die vandaag deel uitmaakt van de gemeente Citrusdal, in de onontgonnen, ruige bergkam van de Piekenierskloof. Na verloop van tijd werden wijnstokken geplant op andere boerderijen in de omgeving, waardoor de behoefte aan een wijnmakerij ontstond. In 1957 werd de Citrusdal wijnmakerij oftewel Goue Valley Wines opgericht.

Lees hier meer!
Quoin Rock Wines

Quoin Rock Wines

Quoin Rock heeft diepe, historische wortels, maar het lot, passie, energie en visie hebben het oude wijngoed getransformeerd. Onder de bezielende leiding van de familie Gaiduk luidde 2012 een nieuw tijdperk in. 

Lees hier meer!
The Garajeest

The Garajeest

The Garajeest is het premium, handgemaakte wijnlabel van Callan Williams. Gericht op het onconventionele en met een creatieve geest is het Callan's droom van het maken van wijn die een randje, authenticiteit en karakter heeft.

Lees hier meer!
Uva Mira

Uva Mira

Uva Mira betekent "De Prachtige Druif". Uva Mira Mountain Vineyards is gelegen in Stellenbosch op de hellingen van de Helderberg bergketen grenzend aan het Helderberg natuurreservaat. Uva Mira gebruikt de natuur om met de hand ambachtelijke wijnen te maken van de hoogste kwaliteit ter wereld.


Lees hier meer!
Pilgrim Wines

Pilgrim Wines

Dit kleine familiebedrijf heeft een diepgaande passie voor wijn maken. De bekende wijnmaker Henry Kotzé (voormalig Morgenster en nu bij het iconische Mulderbosch) maakt de wijnen voor zijn vrouw, wijnbouwer en Pilgrim's Brand eigenaar Riëtte Kotzé.

Lees hier meer!
Anysbos Wines

Anysbos Wines

Johan en Sue Heyns kochten in 2008 twee stukken land in de Botrivier Vallei. Vandaag staat het land bekend als Anysbos. Anysbos is genoemd naar de Anysboegoe (Agathosma Cerefolium) die groeit in de Overberg. Ze produceren fantastische wijn, olijfolie en kaas. In de loop der jaren hebben ze veel geleerd over het runnen van een boerderij.


Lees hier meer!
Stonedance

Stonedance

De Stonedance serie wordt geproduceerd door de Piekenierskloof Wine Company. Zij betrekken de druiven van Fairtrade gecertificeerde wijngaarden voornamelijk in de Swartland regio. Het Swartland, één van de belangrijkste wijn producerende regio's in de West-Kaap, is bij uitstek geschikt voor de teelt van druiven van hoge kwaliteit. 

Lees hier meer!
Collaborative Edition

Collaborative Edition

Wij, Damiano en Belinda D'Alba, hebben een grote passie voor wijnen en Zuid-Afrika. We hebben deze passies gecombineerd toen we African Wines startten. De wijnhuizen waar we mee samenwerken weerspiegelen onze liefde voor de Afrikaanse natuur, de mensen en het sociale doel. De waarden van African Wines en de wijnproducenten die wij vertegenwoordigen zijn:

ETHISCH - PROGRESSIEF - ONDERSCHEIDEND - PREMIUM - LOYAAL - BETROKKEN.


Lees hier meer!
Cavalli Wines

Cavalli Wines

Cavalli Estate is snel uitgegroeid tot een erkende en gerespecteerde Zuid-Afrikaanse 'lifestyle' ervaring. De filosofie van Cavalli's Wine & Vineyard is om wijnen van wereldklasse te produceren met een zeer lokaal karakter en een sterke identiteit.


Lees hier meer!
Gedeelte Wines

Gedeelte Wines

Brakkuil Farm is de thuisbasis van de Gedeelte Wijnen. Het is een unieke wijnboerderij gelegen in de St. Helena Bay regio aan de Zuid-Afrikaanse westkust. De wijngaarden zijn aangeplant in het afgeplatte zeezand gevuld met kalksteen, 4 km van de koude Atlantische Oceaan.


Lees hier meer!
Harry Hartman Wines

Harry Hartman Wines

Harry Hartman Wine Company is het wijnhuis van Marcel Hartman en Sean Harrison, die geobsedeerd zijn door wijn en een diepe, gepassioneerde liefde hebben voor de Kaap, haar terroir en de talenten en karakters van haar mensen.


Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!