Skip to main content

Nieuws

Meet the Wine Maker - Aslina Wines

Jan 23, 2021

Aslina Wines is de verwerkelijking van de droom van Zuid-Afrika’s eerste zwarte vrouwelijke wijnmaker, Ntsiki Biyela”

Bekijk de video van African Wines: Meet the Wine Maker van Aslina Wines


Lees hier meer!

Meet the Wine Maker - The Garajeest

Jan 23, 2021

Callan Williams: ‘Ik ben The Garajeest en geef met mijn wijn uitdrukking aan mijn fascinatie voor het leven, wijn en muziek. Mijn wijnen zijn mijn kunst, een improvisatie op wie ik ben: een speelse componist die wijn componeert met druivenrassen.

Bekijk de video 'Meet the Wine Maker van The Garajeest'

Lees hier meer!

Wijn-spijs: champagne ijs met bosbessen en bitterkoekjes

Nov 23, 2020

Een heerlijk fris toetje voor de feestdagen, of gewoon omdat het kan: bosbessen, bitterkoekjes, koekjescrumble en champagne ijs.

Lees hier meer!

Wijn-spijs: kalfswang in rode wijnjus

Nov 17, 2020

Deze langzaam gegaarde kalfswang met rode wijn met port saus is een fantastisch gerecht voor de feestdagen. Het is smaakvol en lekker te combineren met diverse frisse groenten. Om het gerecht helemaal af te maken, serveert u een glas Piekenierskloof Grenache 2016 erbij.

Lees hier meer!

Steun deze dierendag de Painted Dogs in Zuid-Afrika

Okt 1, 2020

Een goed doel ondersteunen voor dierendag? Koop dan de speciaal geselecteerde Zuid-Afrikaanse wijnen en draag bij aan het behoud van de Afrikaanse wilde honden: The Painted Dogs.  Nu in een prachtige cadeauverpakking per drie stuks.

Lees hier meer!

Laatste nieuws van Painted Dog Conservation

Aug 7, 2020

Op zoek naar een heerlijke wijn EN een goed doel ondersteunen? Koop dan nu Painted Wolf Wines en ondersteun de Painted Dog Conservation. Dit goede doel komt actief op voor het behoud van de Afrikaanse wilde honden. U draagt hieraan bij als u een fles Painted Wolf Wines koopt; een deel gaat naar het onderzoek en behoud van deze intrigerende, mooie maar met uitsterven bedreigde diersoort. Lees hier het laatste nieuws van Painted Dog Conservation en hoe ze omgaan met de pandemie.

Lees hier meer!

Asperges Blog

Jul 7, 2020

Het traditionele aspergeseizoen begint op de tweede donderdag in april en loopt tot en met vierentwintig juni. Gedurende deze periode genieten de Nederlanders thuis van eenvoudige aspergegerechten en van de meer culinaire recepten in restaurants, die fantastisch deze seizoensgebonden delicatesse weten te gebruiken. In de huidige tijd kunnen we natuurlijk de restaurantrecepten thuis uitproberen én erbij genieten van heerlijke wijnen.

Lees hier meer!

Boboti Recept

Jul 7, 2020

Zuid-Afrika is een van de mooiste plekken ter wereld, met zoveel diversiteit. De Zuid-Afrikaanse Tourist Board adverteerde het land als "One World in One Country". Zuid-Afrika bestaat uit zoveel verschillende regio's met landschappen van bergachtige, weelderige landbouwgronden, zeegezichten tot woestijnen.

Lees hier meer!

Denning Down Competitie

Jul 7, 2020

Een van onze wijnproducenten, Painted Wolf Wines, heeft zich laten inspireren door hun mantra “Opmerkelijk volhardend, volhardend opmerkelijk” om hun bedrijf op een leuke en interactieve manier in the picture te houden door de Denning Down fotowedstrijd voor hun wijnfans te houden!

Lees hier meer!

Wijnen van de maand april

Jul 7, 2020

We hebben onze wijnen van de maand april geselecteerd, wat zijn we trots op onze selectie! Deze wijnen zijn de Rose 2019 (The Rebel), Sauvignon Blanc Doring Bay 2017 M'Hudi Foro's Legacy 2015!

Lees hier meer!

Interview met BEV op BBC NEWS

Jul 7, 2020Geweldig interview met Black Elephant Vintners op BBC News door Lerato Mbele
Lees hier meer!

Fryers Cove Video

Jul 7, 2020Prachige video van Fryers Cove
Lees hier meer!

Foodlovestories

Jul 6, 2020

Wat een leuke FoodLoveStory door Corina! Lees hoe verrukkelijk zij heeft gegeten bij Restaurant De Lindehof. En wat dronk ze erbij?

Lees hier meer!

Bamboes Bay Blanc Fume

Jul 6, 2020

Mooie recensie door Onno Kleyn in Volkskrant Magazine

Lees hier meer!

Lions Head lunch met Fryers Cove Vineyards

Jul 6, 2020
Lees hier meer!

Wijnproeverij met Braai

Jul 6, 2020

Donderdag 21 maart staat Steam in het teken van de Afrikaanse wilde honden. Van deze prachtige dieren zijn er nog maar 6600 (!). African Wines & Steam bieden u een fantastische avond aan met een proeverij van de Painted Wolf Wines onder leiding van eigenaresse Emma Borg, die speciaal is overgekomen uit Zuid-Afrika.

Lees hier meer!

Proeverij wijnprofessionals Painted Wolf

Jul 2, 2020

Speciaal voor wijnprofessionals en sommeliers organiseren wij op maandag 25 maart van 10.30 tot 12.00 uur een proeverij samen met Emma Borg van Painted Wolf Wines.

Lees hier meer!

Taste Wine Like A Pro

Jul 2, 2020

South Africa is a Prolific Southern Hemisphere wine producer with a lustrous past and now in the midst of significant renaissance. Only Since the late 1980s has the Cape begun to shake off its political notoriety and Vinous obscurity. Join us as we take you through South Africa, the regions, wines, winemakers, wineries, styles, viticulture and the people.

Lees hier meer!

Zim Somms takes on the world

Jul 2, 2020

Last Saturday, thanks to a couple of sponsors in the Netherlands, exactly the same team – captain Joseph T Dhafana (La Colombe), Marlvin Gwese (Cape Grace), Tinashe Nyamudoka (The Test Kitchen) and Pardon Taguzu (now at African Wines in The Hague) – competed again at this year's world championship held in the Languedoc.

Lees hier meer!

Italiaans Afrikaans Diner

Jul 2, 2020

De uitnodiging die Belinda D’Alba van Solo Vino en African Wines stuurt is vanaf de eerste regel al intrigerend: een Italiaans diner met daarbij een proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen, begeleid door Zimbabwaanse sommeliers. En dan niet zomaar wat sommeliers, maar de 4 ZimSomms: het team dat namens Zimbabwe meedeed aan het WK (wijn) blindproeven. Het laat zich raden dat Monique van Kruining wel namens Anne-Wies.NL aanwezig wilde zijn op deze bijzondere avond.

Lees hier meer!

Nelson Mandela Day 2018

Jul 2, 2020

Op dinsdag 18 juli presenteerde African Wines een aantal van haar wijnen bij de Nelson Mandela Day in Brummen. Deze dag, georganiseerd door Frank Rekers van 4Human, stond in het teken van verbinding.

Lees hier meer!

Dankwoord van SANEC

Jul 2, 2020

The SADC Ambassador’s Luncheon is the only event in The Netherlands, where you can sit down with and meet the 15 SADC Ambassadors to The Netherlands, Benelux, and the EU. This year’s Lunch theme explored trade and investment opportunities between the Netherlands and the SADC region, whilst offering unique opportunities in business development, high profile key note speakers, and exclusive B2B Networking Sessions. This year African Wines provided the wines.

Lees hier meer!

Events

Jul 2, 2020

African Wines organiseert regelmatig bijzondere wijnproeverijen in aanwezigheid van top sommelier en/of onze producenten uit Zuid-Afrika. Op 28 mei was de eerste proeverij met Kevin Swart van Black Elephant Vintners bij Steam Scheveningen. De muzikale proeverij - iedere wijn van Black Elephant heeft een eigen "soundtrack" - was een groot succes in het flagship-restaurant Steam, waar u alle wijnen van African Wines kunt proeven.

Lees hier meer!

Een Italiaan, een Nederlandse en een Zimbabwaan

Jul 20, 2018

We proberen een statement te maken in de soms wat pretentieuze wijnwereld. Want hoe leuk is het, om met een groep bevlogen mensen iets goeds te doen vanuit je eigen passie? Dus ja, er worden wijnen uit Zuid-Afrika geïmporteerd, zoals zovelen doen. En ja, er is een omzet, een kostenplaatje, een bankrekening en een bedrijfsplan. Maar nee, het gaat niet ALLEEN maar om omzet en winst en interessant geneuzel over wijn. Het gaat erom een verschil te maken voor mensen, die niet de financiële mogelijkheden hebben om hun dromen waar te maken.

Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events