Skip to main content
  terug naar overzicht

Knorhoek

Voortreffelijke progressieve wijnen met een diep gevoel en respect voor het terroir van de Knorhoekvallei”

Vivino.com
Knorhoek

Wijnhuis

Even buiten de platgetreden paden van Stellenbosch bevindt zich een meanderende weg door de vallei die u terugvoert naar andere tijden. Hier, onder uitgestrekte eiken en in de schaduwrijke lanen van reusachtige populieren, bent u vrij plotseling in het diepe Knorhoekland. Het is hier vredig en er is weinig van het moderne leven te merken. Vroege hoeders van het land wisten van de rijke waterbron op het terrein en het potentieel om overvloedige en zeer gewilde oogsten te produceren. In deze huidige moderne tijd is hun voorspelling uitgekomen : de wijngaarden, de bodem, het klimaat en de creatieve beplanting hebben geleid tot consistent goede wijnen. De Knorhoek wijnen zijn prachtig gemaakt met een diep gevoel voor traditie, maar tegelijkertijd vooruitstrevend en modern.

WIJNmaker

Aangezien het naburige Quoin Rock Wine Estate ook de Knorhoek Wine Farm beheert en in eigendom heeft, is Schalk Opperman de nieuw aangestelde wijnmaker van de Knorhoek Range. Naast de Chenin Blanc en Cabernet Sauvignons, produceert Knorhoek ook verfijnde Gins.
Opperman's passie voor wijn begon al op school, waar hij zich verdiepte in "de nectar van de goden" en zette zich daarna voort toen hij eind 2005 een BSc graad behaalde in Wijnbouw en Oenologie aan de Universiteit van Stellenbosch. Zijn reis in de wijn bracht hem langs enkele van Zuid-Afrika's topproducenten, maar ook langs de bekende Sonoma-wijnstreek in Californië en Bordeaux in Frankrijk.
"Vakmanschap in de wijngaard en innovatie in de kelder leiden tot wijnen die ons terroir echt belichamen."

.

Shop de wijnen van Knorhoek

Knorhoek Chenin Blanc 2019
Naam
Knorhoek Chenin Blanc 2019
Wijnhuis
Knorhoek
Regio
Stellenbosch
prijs
€ 19,50
Knorhoek Cabernet Sauvignon 2018
Naam
Knorhoek Cabernet Sauvignon 2018
Wijnhuis
Knorhoek
Regio
Stellenbosch
prijs
€ 26,50
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events