Skip to main content
  terug naar overzicht

La Chataigne

Van klassieke, elegante tot frisse, fruitige wijnen; altijd met oog voor een ultieme balans en toegankelijkheid”

La Chataigne

WIJNHUIS

La Chataigne Farm is eigendom van de familie Parkfelt sinds ze in 1972 vanuit Göteborg, Zweden, naar Franschhoek verhuisden. Vandaag de dag wordt La Chataigne Wines and Guest Cottages gerund door Richard en Julie Parkfelt met de steun van een geweldig team. Het is een werkende boerderij, gelegen op 7 km van het centrum van Franschhoek, in het hart van de wijnlanden. Eenvoud en waarde staan voorop bij La Chataigne.
De boerderij maakt een boutique assortiment van witte, rode en rosé wijnen. Slechts een fractie van de druiven wordt gebotteld onder het La Chataigne merk, waardoor er in totaal +/- 15.000 flessen per jaar worden gemaakt. U kunt ook verblijven op La Chataigne in één van hun prachtige cottages.

WIJNMAKER

Gerda Willers is niet alleen wijnmaker bij Four Paws Wines, maar helpt Richard Parkfelt ook bij het maken van wijn sinds 2003. Sindsdien maken ze elk jaar een jaargang, met de focus op het maken van mooie wijnen die het leven en eten complementeren. Uniek is dat elk etiket op elke fles met de hand wordt geschreven. “Een werk van liefde, of misschien waanzin…” -aldus Richard.

Shop de wijnen van La Chataigne

Semillon 2014
OP=OP
Naam
Semillon 2014
Wijnhuis
La Chataigne
Regio
Franschhoek
prijs
€ 15,00
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events