WIJNHUIS
Kyburg Boutique Wines is gelegen in de pittoreske Devon Valley, 8km van Stellenbosch stad. De vallei staat bekend als één van Zuid-Afrika's topgebieden voor de productie van uitzonderlijke rode wijnen vanwege de hete droge zomerdagen en de koele oceaanwind die 's nachts de vallei bereikt. Kyburg produceert een beperkte hoeveelheid wijn (25.000 flessen per jaar). Het wijnhuis volgt de klassieke Franse traditie van wijn maken, lage productie per hectare, gecontroleerde open gisting en het gebruik van Franse eiken vaten. Dit alles geeft de wijnen een prachtige structuur, complexiteit en finesse met een goed verouderingspotentieel. Fred en Rosmarie Ruest, eigenaren van Kyburg Boutique Wines, hebben de boerderij vernoemd naar het middeleeuwse kasteel 'Kyburg' bij Winterthur in Zwitserland. Zowel Rosmarie als Fred groeiden op in de omgeving van dit kasteel en brachten er als kind vele bezoeken. Dochter Tanja Ruest verzorgt de marketing voor Kyburg en neemt gasten mee op roadtrips door Zuid-Afrika. Zij laat hen kennismaken met plaatsen waar de Kyburg wijn verkrijgbaar is.
WIJNMAKER
Jacques Fourie is verantwoordelijk voor de productie van alle wijnen, van het ontvangen van de druiven in de kelder tot het bottelen van de wijn. Elk jaar bepaalt hij de oogsttijd en markeert hij de gebieden van de wijngaarden met de beste kwaliteit druiven voor Kyburg's topwijnen. Wijnbouwer Frans Snyman is trots op de consistente cultivatie en het beheer van de Kyburg wijngaarden, waarbij elke activiteit gedurende het hele jaar zorgvuldig wordt gecontroleerd om alleen de beste uitkomst te garanderen.