WIJNHUIS
Quoin Rock heeft diepe, historische wortels, maar het lot, passie, energie en visie hebben het oude wijngoed getransformeerd. Onder de bezielende leiding van de familie Gaiduk luidde 2012 een nieuw tijdperk in. De familie investeerde niet alleen in de restauratie van het 200 ha grote landgoed, maar ook in een toekomst waarin bezoekers en gasten in de ban zouden raken van de wijnen en de gastronomie. Architect Julia Gaiduk zorgde voor adembenemend design en interieur.
Denis, Julia, patriarch Vitaly Gaiduk en hun team hebben een wijndomein van wereldklasse gecreëerd met een ‘fine dining’ restaurant. Ze produceren bekroonde wijnen, zoals de Namysto reeks en de Quoin Rock reeks.
WIJNmaker
Wijnmaker Schalk Opperman maakte in 2020 de overstap naar Quoin Rock, één van de beste wijndomeinen in Stellenbosch. Genesteld in de uitlopers van de Simonsberg buiten Stellenbosch, was Quoin Rock Wine Estate een natuurlijke keuze voor een wijnmaker van Opperman's kaliber. Opperman werd aangetrokken door Quoin Rock's wijnfilosofie, infrastructuur, middelen en bereidheid om uit te breiden.
Opperman's passie voor wijn begon op school, waar hij voor het eerst begon te studeren over "de nectar van de Goden". Eind 2005 behaalde hij zijn BSc-diploma in Wijnbouw en Oenologie aan de Universiteit van Stellenbosch. Zijn reis door de wijnwereld voerde hem langs enkele van Zuid-Afrika's topproducenten en beste wijnboerderijen. Hij ging ook verder weg, naar het bekende Sonoma-wijngebied in Californië en Bordeaux in Frankrijk, waar hij zijn passie voor Bordeaux-variëteiten verder ontwikkelde
Opperman: "Het is bekend dat terroir een grote rol speelt bij het wijn maken en de wijnen uit dit gebied worden wereldwijd erkend, zoals eens te meer werd bewezen door de recente 96/100 score op de International Wine and Spirits Competition voor de 2015 Quoin Rock Red Blend. Het team is energiek en dynamisch met een grote passie en net als ik willen ze grote dingen bereiken en dit het beste wijngoed van Stellenbosch maken.Van slechte druiven kan men geen goede wijn maken", zegt Opperman. Hoogwaardige druiven van de beste wijngaarden stellen de wijnmaker in staat om magie te creëren in de kelder. "Dat is mijn missie," aldus Schalk.
Goed Doel