Skip to main content
  terug naar overzicht

Cecilia Wines

Cecilia is het resultaat van een verlangen om liefde voor muziek en wijn te combineren in iets dat plezier kan geven en kan inspireren.”

Cecilia Wines

Wijnhuis

Cecilia Wines is gelegen in Olifantsrivier en is vernoemd naar de grootmoeder van wijnmaker Cerina van Niekerk en beschermheilige van de muzikanten, St. Cecilia. Cerina van Niekerk, naast wijnmaakster ook opgeleid concertpianiste, is Cecilia Wines begonnen vanwege haar betrokkenheid bij een plaatselijk muziekproject. Voor dit project produceert Cerina een wijn, Cecilia Pinotage, die afkomstig is van oude bushvines van een niet-geïrrigeerde wijngaard op een hoogte van ongeveer 400 meter in de heuvels tussen Clanwilliam en de Atlantische Oceaan. De wijngaard is aangeplant in 1965 en levert een zeer lage opbrengst aan druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

Wijnmaker

Cerina van Niekerk groeide op in Paarl, in het hart van de Cape Winelands, maar liefde en wijn brachten haar naar de Olifants Rivier regio. Daar werkt ze als wijnmaker bij Klawer Wine Cellars en Cecilia Wines. Tijdens haar middelbare schooltijd bracht ze veel tijd door achter een piano, maar een verlangen om betrokken te zijn bij de landbouw leidde tot een Diploma in Enologie aan de Landbouwhogeschool Elsenburg. Het reisvirus leidde tot vintage-ervaringen in Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Australië en de VS voordat ze zich in 2003 als wijnmaker vestigde in Paarl bij het voormalige Seidelberg Wine Estate. In 2018 verhuisden Cerina en haar man Jaco naar Citrusdal, waar hij de productie leidt voor Piekenierskloof Wines. Dit opende nieuwe mogelijkheden voor Cecilia Wines. Samen met Jaco richtte ze een non-profit bedrijf op voor het beheer van de fondsen en andere middelen van haar muziekproject. De meest recente ontwikkeling is de aanstelling van een muziekleraar die vanaf januari 2021 wekelijks op verschillende scholen en naschoolse opvangcentra les zal gaan geven, naast het lesgeven op individuele instrumenten.

Goed Doel

Shop de wijnen van Cecilia Wines

Pinotage 2015
Naam
Pinotage 2015
prijs
€ 24,75
Shop
Cecilia Pastische Rosé '20
Naam
Cecilia Pastische Rosé '20
prijs
€ 9,50
Shop
Cecilia Wha Wha White '20
Naam
Cecilia Wha Wha White '20
prijs
€ 9,50
Shop
Cecilia Rococo Red '20
Naam
Cecilia Rococo Red '20
prijs
€ 10,50
Shop
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!