Skip to main content
  terug naar overzicht

Piekenierskloof Wine Company

Een toonaangevend fair-trade wijnbedrijf met opmerkelijke kwaliteitswijnen en oog voor het welzijn van de gemeenschap”

Piekenierskloof Wine Company

WIJNHUIS

In 1923 vestigde Johan Abraham Van Zyl zich als één van 5 zonen op een boerderij die vandaag deel uitmaakt van de gemeente Citrusdal, in de onontgonnen, ruige bergkam van de Piekenierskloof. Na verloop van tijd werden wijnstokken geplant op andere boerderijen in de omgeving, waardoor de behoefte aan een wijnmakerij ontstond. In 1957 werd de Citrusdal wijnmakerij oftewel Goue Valley Wines opgericht. In 1959 verhuisde Johan Abrahams’ zoon Carel van Zyl naar het Bergendal, waar de eerste Chenin Blanc- en Muscat-wijngaarden die hij in 1962 plantte, nog steeds te bezichtigen zijn. Na verschillende ontwikkelingen in het recente verleden, waaronder de naamsverandering in 'Piekenierskloof Wine Company', zijn Carel's twee zonen, Oubaas en Potgieter van Zyl en hun zus Mientjie Mouton, nu eigenaar van de wijnmakerij en zijn ze begonnen aan een missie om het immense potentieel van het gebied en zijn wijnstokken te ontwikkelen.
De Bergendal Farm en de Heidedal Farm zijn gelegen op het Paleisheuwel Plateau in Piekenierskloof. Het is op deze twee bijzondere percelen dat de broers Potgieter en Oubaas van Zyl in de voetsporen treden van hun grootvader, Johan Abraham van Zyl. Het hoge klimaat zorgt voor een overvloedige productie van druiven, citrusvruchten en steenvruchten, verspreid over 600 ha landbouwgrond.
Als Fairtrade boerderij neemt Piekenierskloof het welzijn van onze landarbeiders en hun gezinnen zeer serieus. Een deel van de opbrengst gaat naar gemeenschapsprojecten die door het Fairtrade comité van Piekeniersfkloof worden geselecteerd. Op die manier beslissen de arbeiders wat ze het hardst nodig hebben en kunnen ze samen hun fondsen gebruiken om zo goed mogelijk in die behoeften te voorzien. Een van de belangrijkste projecten die het resultaat zijn van een partnerschap tussen de boerderij zelf en het Fairtrade comité, is de Piekenierskloof crèche.

WIJNMAKER

Jaco van Niekerk stamt uit een familie van boeren en studeerde Wijnbouw en Wijn maken aan de Universiteit van Stellenbosch. Hij verbreedde zijn wijnmakers vaardigheden op landgoed wijnhuizen zoals Boschendal, Seidelberg, Château Chasse-Spleen in Bordeaux, Simi in Californië, evenals Lutzville Vineyards, voordat hij General Manager en Wijnmaker bij Piekenierskloof in 2017 werd. Als een regelmatige bezoeker van wijnbouw regio's over de hele wereld, is hij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de oenologie en wijnstijlen van de wereld en heeft hij duurzame relaties gesmeed met klanten en consumenten.
Met deze achtergrond, in combinatie met zijn energieke en positieve instelling, is hij vastbesloten om voort te bouwen op het fundament dat door zijn voorgangers is gelegd om Piekenierskloof Wine Company te positioneren als een van de toonaangevende wijnhuizen in het Zuid-Afrikaanse wijnlandschap - prominent vanwege opmerkelijke kwaliteit, maar ook vanwege een unieke ervaring in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Hij is getrouwd met Cerina van Niekerk, wijnmaker van de Cecilia en Windband wijnen. Zij is ook Marketing Manager van Piekenierskloof.


Goed Doel

Shop de wijnen van Piekenierskloof Wines

Piekenierskloof Chenin Blanc 2017
Naam
Piekenierskloof Chenin Blanc 2017
prijs
€ 12,50
Heirloom Red 2015
Naam
Heirloom Red 2015
prijs
€ 20,75
Grenache 2016
Naam
Grenache 2016
prijs
€ 15,25
Heirloom White 2016
Naam
Heirloom White 2016
prijs
€ 19,00
Bergendal Chenin Blanc 2015
Naam
Bergendal Chenin Blanc 2015
prijs
€ 15,25
Luxury Gift Box | Limited Edition
Naam
Luxury Gift Box | Limited Edition
prijs
€ 99,00
Luxe Box
Naam
Luxe Box
prijs
€ 59,00
  terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!