Skip to main content
Kaapstad

Kaapstad

Het in 2017 geïntroduceerde Wine of Origin district Cape Town bevindt zich rondom Kaapstad, in de beroemde Coastal Region. Het district Cape Town heeft vier wards: Constantia, Philadelphia, Hout Bay en Durbanville. Durbanville ligt direct ten noorden van het stadsgebied van Kaapstad en er is een aantal gerenommeerde bedrijven gevestigd, zoals Nitida van Bernhard Veller, die een breed scala aan wijnen maken.

Lees hier meer!
Stellenbosch

Stellenbosch

Het district Stellenbosch bevindt zich, zoals veel andere belangrijke wijndistricten in de West-Kaap, in de beroemde Coastal Region, de brede kuststrook ten noorden en ook iets ten zuiden van Kaapstad. Stellenbosch is niet alleen de naam van het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika, maar ook van de op Kaapstad na oudste stad van Zuid-Afrika.

Lees hier meer!
Walker Bay

Walker Bay

Walker Bay is een regio aan de zuidkust van Western Cape dat zes wards omvat, waaronder Bot River en de drie delen van Hemel-en-Aarde (Valley, Upper en Ridge). De wijngaarden liggen veelal in rivierdalen (van de Botrivier, de Onrusrivier en de Kleinrivier) en zelden ver van de Atlantische Oceaan; verkoelende zeewinden spelen een belangrijke rol.

Lees hier meer!
Franschhoek

Franschhoek

Franschhoek Valley bevindt zich, zoals veel andere belangrijke wijndistricten in de West-Kaap, in de beroemde Coastal Region. Het is een pittoreske vallei die grotendeels omgeven wordt door de bergen van Groot-Drakenstein, Franschhoek en Wemmershoek, die serieuze hoogten bereiken (tot meer dan 1700 meter). Alleen richting het noordwesten opent de vallei van de Bergrivier zich, richting Paarl.

Lees hier meer!
Olifants River

Olifants River

De wijnbouwregio Olifants River is een van de meest noordelijk gelegen wijngebieden in Zuid-Afrika’s West-Kaap. Het gebied strekt zich uit over een lengte van maar liefst 145 kilometer, van Lutzville in het noorden tot Citrusdal in het zuiden. 

Lees hier meer!
Paarl

Paarl

Paarl ligt ten noorden van Stellenbosch en is een van Zuid-Afrika’s belangrijkste wijngebieden. Hier bevindt zich een aantal prestigieuze wijnproducenten en progressieve co-operaties. Het is een zeer gevarieerd gebied met bergruggen en valleien.

Lees hier meer!
Swartland

Swartland

Het district Swartland bevindt zich in het warmere noorden van de beroemde Coastal Region, de brede kuststrook ten noorden en ook iets ten zuiden van Kaapstad. ‘Het zwarte land’ (die Swartland) noemde Jan van Riebeek dit grote gebied, dat zijn naam kreeg door het renosterbos, een inheemse plant die het landschap na regen (vooral in de winter) zwart kleurt.

Lees hier meer!
Western Cape

Western Cape

Western Cape is de thuisbasis van de meerderheid van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie, en de twee bekendste wijngebieden van het land: Stellenbosch en Paarl. Kaapstad fungeert als het epicentrum van de Kaapse wijnlanden, een bergachtig, biologisch divers gebied in de zuidwestelijke hoek van het Afrikaanse continent.

Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!