Skip to main content
African Wines

African Wines

De meeste wijnhuizen van African Wines hebben bijzondere en mooie projecten om de maatschappij, natuur en cultuur van Zuid-Afrika te ondersteunen. Sommige wijnmakers zijn echter zo klein, dat zij niet in de gelegenheid zijn om een eigen project te ondersteunen. African Wines heeft daarom een samenwerking met een aantal prachtige goede doelen, zodat werkelijk iedere fles wijn die u koopt, iets bijdraagt.

Lees hier meer!
Black Elephant Vintners

Black Elephant Vintners

Black Elephant Vintners startte een waterproject waarvoor geld ingezameld wordt via de verkoop van wijn. Ze doopten dit project First Miracle, verwijzend naar het eerste wonder van Jezus in het Nieuwe Testament: de verandering van water in wijn…

Lees hier meer!
Painted Wolf Wines

Painted Wolf Wines

Painted Wolf Wines werd opgericht om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de met uitsterven bedreigde Painted Wolves, unieke wilde honden die leven in Midden- en zuidelijk Afrika. Van elke verkochte fles gaat een donatie naar onderzoeks- en beschermingsprojecten, met name die van TUSK en Endangered Wildlife Trust.

Lees hier meer!
Cecilia Wines

Cecilia Wines

De opbrengsten van de wijnverkopen zijn bestemd voor de gemeenschap, in de vorm van de sponsoring van een muziekprogramma op lokale (farm)scholen. Sterker nog, Cerina van Niekerks betrokkenheid bij dit muziekproject inspireerde haar tot het beginnen van het wijnlabel Cecilia Wines! 

Lees hier meer!
Dalla Cia Wine

Dalla Cia Wine

Dalla Cia is trots lid van Sustainable Wine South Africa (SWSA), de alliantie tussen de Wine and Spirit Board (WSB), Integrated Production of Wine (IPW), het Biodiversity and Wine Initiative (BWI) en Wines of South Africa (WOSA). Gezamenlijk stimuleren deze instanties duurzamere en milieuvriendelijkere productiemethoden bij de wijnindustrie.

Lees hier meer!
Fryer's Cove

Fryer's Cove

In 2011 startte met de hulp van de Doringbaai Development Trust het Abalone Farm project, waardoor in 2013 de abalonekweek kon beginnen. Deze farm levert veel werkplaatsen op voor de lokale bevolking, net als het restaurant van Fryer’s Cove dat gevestigd is in de voormalige Doringbaai factory: The Jetty.

Lees hier meer!
Hofstraat Kelder

Hofstraat Kelder

Hofstraat Kelder doneert wijn aan verschillende organisaties, zoals de jaarlijkse wijnveiling van de East London Rotary Club en aan diverse liefdadigheidsorganisaties in de Oost-Kaap. De afgelopen 3 jaar produceerde Hofstraat Kelder 300 flessen Cabernet Sauvignon voor een van de lokale kerken. De verkoopinkomsten daarvan worden gedoneerd voor het onderhoud van deze unieke, historische kerk.

Lees hier meer!
Kloovenburg

Kloovenburg

Kloovenburg Estate heeft, naast diverse andere certificaten en accreditaties zoals het Biodiversity and Wine Initiative Certificaat ook de WIETA-certificering van de Wine and Agricultural Ethical Trading Association. Deze ziet toe op goede arbeids- en woonomstandigheden, gezondheid en veiligheid van medewerkers en leveranciers.

Lees hier meer!
Kyburg Boutique Wines

Kyburg Boutique Wines

Kyburg Boutique Wines is lid van het Biodiversity and Wine Initiative omdat zij erkennen dat Moeder Natuur de belangrijkste rol speelt in hun succes. Het natuurlijk erfgoed van de farm wordt beschermd door middel van biodiversiteit- en duurzaamheidsprogramma’s. 

Lees hier meer!
Lithos Wines

Lithos Wines

Lithos Wine Farm ondersteunt het werk van de stichting Children's Foodure, een initiatief van de Nederlandse familie Schaap om de leefomstandigheden van de kinderen in Sir Lowry's Pass Village te verbeteren. Door het bieden van maaltijden en huiswerkondersteuning is Children’s Foodure een baken van hoop in dit Zuid-Afrikaanse dorp dat wordt overschaduwd door armoede.

Lees hier meer!
Piekenierskloof Wine Company

Piekenierskloof Wine Company

De wijnen van Piekenierskloof Wine Company zijn gecertificeerd Fairtrade. Fairtrade is een internationaal ethisch certificatiesysteem dat erop toeziet dat alle schakels in het proces voldoen aan ethische normen op het gebied van mensenrechten, arbeids- en leefomstandigheden en duurzaamheid. Het bedrijf is zeer actief op het gebied van het welzijn van de medewerkers en zorg en scholing voor hun kinderen. Lees meer.

Lees hier meer!

Blijf op de hoogte!

Als eerste alles weten over onze aanbiedingen en events

African Wines

Attentie!