Africanwines.nl gebruikt cookies (functionele, analytische, advertentie, affiliate en tracking cookies) en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen bij Africanwines.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer

Mosi Wines

Joseph T Dhafana, hoofdsommelier bij La Colombe in Kaapstad: ‘In Swartland dronk ik mijn allereerste glas wijn, waarmee mijn reis begon. Daarom kan mijn eigen wijn alleen maar uit Swartland komen.’


WIJNHUIS

Mosi Wines werd in 2014 opgericht door topsommelier Joseph T Dhafana en is vernoemd naar Mosi-oa-Tunya, het dorp in Zimbabwe waar hij opgroeide. Joseph leerde veel van de beroemde wijnmaker en viticulturist Chris Mullineux. Josephs allereerste wijn kreeg meteen 4 sterren van Platter’s Wine Guide. Met Mosi Wines wil Joseph wijn maken die zowel toegankelijk is als van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hij heeft een diepe liefde voor Syrah, en dan het liefst gemaakt in de stijl van de Noord-Rhône: elegant en aards, met tonen van peper en kersen en een mooie zuurgraad.

WIJNMAKER

Het levensverhaal van Joseph T Dhafana leest als een thriller en een sprookje ineen. In 2009 ontvluchtte hij samen met zijn vrouw het straatarme Zimbabwe via een container die per trein naar Zuid-Afrika werd vervoerd. Enkele weken werden ze opgevangen in een kerk in Johannesburg. Daarna vond Joseph een baantje als tuinman bij een restaurant in Swartland. In 2010 werd hij gepromoveerd tot barman en dronk hij, op zijn 29e verjaardag, zijn allereerste glas wijn. Joseph: ‘Ik mijmerde over de wijngaarden en hoe iemand druiven tot zo’n mooie drank kon transformeren. Vanaf dat moment was ik besmet met het wijnvirus.’

Hij deed wijncursussen, blindproefwedstrijden, zat in jury’s en panels. Inmiddels is hij een van de beroemdste sommeliers van het land, een van de 4 Zim Somms en werkt hij als hoofdsommelier bij het iconische restaurant La Colombe. Sinds 2014 maakt hij zijn eigen wijn.