Africanwines.nl gebruikt cookies (functionele, analytische, advertentie, affiliate en tracking cookies) en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen bij Africanwines.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer

Kumusha Wines

« Terug naar de overzichtpagina


Exclusief bij African Wines: de gastronomische wijnen van Tinashe Nyamudoka, hoofdsommelier van The Test Kitchen in Kaapstad (het no. 1 restaurant van Afrika)


WIJNHUIS

Kumusha Wines werd, na enkele jaren flink nadenken en voorbereiden, in 2017 opgericht door de Zimbabwaanse topsommelier Tinashe Nyamudoka. Kumusha betekent in het Shona (=de belangrijkste taal van Zimbabwe) zoiets als ‘je thuis’, ‘je roots’ of ‘je oorsprong’. Voor Tinashe is Kumusha Wines een persoonlijke reis die eindigt in een fles... Kumusha is een onafhankelijk merk dat hem de mogelijkheid geeft om met verschillende bedrijven en wijnmakers samen te werken.

WIJNMAKER

Tinashe Nyamudoka werd geboren in Zimbabwe, kwam in 2008 naar Zuid-Afrika waar hij onder aan de ladder begon en het schopte tot hoofdsommelier van The Test Kitchen in Kaapstad (het no. 1 restaurant van Afrika). Hij wordt terecht een Zim Supersomm genoemd; lees hier op JancisRobinson.com (https://www.jancisrobinson.com/articles/zims-supersomms ) meer over zijn achtergrond en indrukwekkende CV.

In 2017 waagde hij de lang gekoesterde en weloverwogen stap om ook zijn eigen wijn te gaan maken en richtte hij Kumusha Wines op. Voor zijn eerste Kumusha White Blend werkte Tinashe Nyamudoka samen met wijnmaker Attie Louw van Opstal Familly Wines in Slanghoek Valley, deel van de Breede River Valley. Tinashe was zodanig gecharmeerd van de Opstal Carl Everson Chenin Blanc en Barber Semillon dat hij zich door deze druivenrassen liet inspireren voor zijn Kumusha White Blend 2016, die uit 80% Chenin Blanc en 20% Sémillon bestaat. Tinashe: ‘Door veel te proeven in de kelder kom ik tot mijn eigen stijl wijn. Zodra die gebotteld is, wil ik ervoor zorgen dat hij bij de juiste mensen en in de juiste glazen terechtkomt.’






« Terug naar de overzichtpagina