Africanwines.nl gebruikt cookies (functionele, analytische, advertentie, affiliate en tracking cookies) en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen bij Africanwines.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer

The story of African Wines

EEN JOINT ADVENTURE MET ALS MISSIE:

ENJOYING WINE

Het begin

In 2016 werd het horecagezin D’Alba verliefd op Zuid-Afrika en Zuid-Afrikaanse wijn, nadat Belinda D’Alba haar hart al eerder aan het land was verloren. Bij het bezoeken van diverse toprestaurants rond Kaapstad leerden zij in 2016 topsommelier Pardon Taguzu kennen, een van de ‘Zim Somms’, protegees van de beroemde Master of Wine Jancis Robinson (meer info o.a. hier. Samen met hem begonnen zij hun ‘joint adventure’: African Wines. Hun missie: de import van bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen, van wijnhuizen met een bijzondere maatschappelijke betrokkenheid: Enjoying Wine and Giving Back!

De 'Zim Somms'

Pardon Taguzu is een van de Zim Somms, de getalenteerde sommeliers die afkomstig zijn uit Zimbabwe. Zij kwamen zonder noemenswaardige wijnkennis naar Zuid-Afrika op zoek naar een beter leven en hebben daar razendsnel carričre gemaakt in de toonaangevende wijn- en gastronomiescene. Ook maken zij inmiddels (kleinschalig) zelf wijn onder hun eigen wijnlabels.
Joseph Dhafana (restaurant La Colombe), Marlvin Gwese (Cape Grace Hotel), Tinashe Nyamudoka (The Test Kitchen) en Pardon Taguzu (Aubergine) deden in 2017 zelfs mee aan het Wereldkampioenschap Blindproeven in de Bourgogne, als Team Zimbabwe. Naast Jancis Robinson zette ook de familie D’Alba zich in voor het financieren van hun Europese tour. Lees hier over de proeverijen die de Zim Somms begeleidden bij wijnbar Solo Vino en restaurant Steam van Damiano D’Alba.
In 2019 verschijnt een documentaire over deze tournee van de Zim Supersomms, gemaakt door het Australische filmteam dat eerder de succesvolle wijndocu Red Obsession maakte.

Familie D'Alba

De van origine Italiaanse Damiano D’Alba is al 40 jaar actief in de Nederlandse gastronomie. De familie D’Alba heeft 10 restaurants, 2 wijnbars en een Italiaans importbedrijf. African Wines is ontstaan uit pure passie: voor Zuid-Afrika, voor wijn en vanuit het geloof dat genieten en de wereld mooier maken kunnen samengaan!
De Zim Somms en specifiek hun ‘partner in wine’ Pardon Taguzu zijn voor de D’Alba’s prachtige voorbeelden van hoe je je dromen kunt verwezenlijken en anderen kunt helpen en inspireren om hetzelfde te doen. Zij werken samen met 20 bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnhuizen en importeren hun wijnen exclusief voor de Nederlandse markt onder het motto: Let’s make a difference together!