Africanwines.nl gebruikt cookies (functionele, analytische, advertentie, affiliate en tracking cookies) en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen bij Africanwines.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
✓ Gratis bezorging vanaf € 75,- in Nederland

Nieuws en Events overzicht

HOLLANDS ASPERGES

Het traditionele aspergeseizoen begint op de tweede donderdag in april en loopt tot en met vierentwintig juni. Gedurende deze periode genieten de Nederlanders thuis van eenvoudige aspergegerechten en van de meer culinaire recepten in restaurants, die fantastisch deze seizoensgebonden delicatesse weten te gebruiken. In de huidige tijd kunnen we natuurlijk de restaurantrecepten thuis uitproberen én erbij genieten van heerlijke wijnen.

Als Afrikaanse sommelier, met een ontwikkelde smaak voor eten en wijn uit hoog aangeschreven restaurants, zou ik de verfijnde smaak van asperges niet willen missen. Onze wijnwinkel, die gastronomische Zuid-Afrikaanse wijnen importeert voor retail, horeca en consumenten, vraagt om een uitgebreide kennis van wijnspijs combinaties. Dat geldt ook voor dit “Witte Goud”, zoals de Nederlanders het noemen. In Zuid-Afrika genoot ik altijd van mijn “normale” delicatesse, de groene asperge. Die wordt overal in de Westkaap aangeplant en is breed toegankelijk in de gastronomische sector in Zuid-Afrika als een seizoensgebonden delicatesse.

Als doorgewinterde sommelier zijn het spannende tijden om nieuwe wijnen te introduceren bij een degustatiemenu. Ik zoek naar wijnen die echt passen bij de specifieke smaken van groene- en witte aspergegerechten van zo’n menu en natuurlijk wil je dan ook proberen deze heerlijke gerechten thuis na te maken.

De smaak van groene asperges:

Door de pittigere smaak heeft de groene asperge tonen van vers gemaaid gras, broccoli, sperziebonen en als hij vers is, een milde smaak en aardse ondertonen. Dit maakt de groene asperge een perfecte delicatesse voor wijnarrangementen in restaurants en ook thuis.

Mijn favoriete groene aspergegerecht is Cape Malay vis met groene asperges en citroen verbena saus.

De smaak van Hollandse asperges:

In Zuid-Afrika was en is dit altijd een echt zeldzame delicatesse, doordat ook wij, net als in Europa, alleen in dezelfde korte periode witte asperges kunnen krijgen. Dit maakt het bij uitstek een gerecht voor Top Chef menu’s in de Kaap en ook daarbuiten. In vergelijking met groene asperges hebben de witte in de mond meer textuur. Ze zijn vol van smaak, maar ook elegant en sappig. Het is altijd een plezier om met deze, voor Afrikanen, exotische smaken te spelen en te experimenteren en ze te combineren met lokale Zuid-Afrikaanse wijnen.

Mijn favoriete witte aspergegerecht is : Nederlandse witte asperges met zacht gekookt ei, ham en hollandaisesaus.

Het geheime recept voor hollandaisesaus:

Verwarm wat boter (moet heet zijn) en giet het in de blender met eigeel mengsel om een gladde saus te maken.

1. Smelt de boter in een magnetron - ongeveer 1 minuut - tot ze heet is.

2. Vermeng eierdooiers, wat citroensap, Dijon mosterd, zout en cayennepeper met een blender met hoog vermogen (gewone blender werkt ook prima), mix gedurende circa 5 minuten

3. Giet langzaam de gesmolten hete boter bij het mengsel terwijl de blender draait.

4. Doe de saus in een kommetje en giet over de gekookte asperges, ham en zacht gekookte ei.

WIJNSPIJS COMBINATIE

Zowel een gerecht met groene- als met witte asperges zou perfect zijn met Kaapse Mediterrane witte blends, Bordeaux stijl witte blends, blends met Chenin Blanc en elegante Chardonnay of Sauvignon Blanc. Heel veel om uit te kiezen dus.

Mijn persoonlijke aanbevelingen voor wijncombinaties van African Wines:

Fryer`s Cove Vineyards Bamboes Bay Sauvignon Blanc 2016, from the West Coast

Een volle gestructureerde eiken- en kleipot gefermenteerde Sauvignon Blanc, 18 maanden gerijpt. Diepgaande mineraliteit met citroen, citrus, witte bloemen en wat vers hooi. In de mond rijk, romig, krijtachtig, met een unieke zilte kelp smaak, specifiek voor deze wijnmakerij aan de kust van de Atlantische Oceaan. Perfecte balans tussen fruit en opmerkelijke zuurgraad die de rijke smaak van de hollandaisesaus aan kan en de sappige, elegante asperge aanvult.

Black Elephant Vintners Two Dogs, a Peacock and a Horse Sauvignon Blanc 2018

De wijn is doorschijnend met een heldergroene tint. De neus is weelderig met aroma's van meloen, passievrucht, peer, citrus en lychee. Levendig en geconcentreerd in de mond met smaken van tropisch fruit en kruisbes. Romige rijkdom door het langdurige droesem contact en een aanhoudende frisse afdronk om de textuur van de asperges in balans te brengen.

Piekenierskloof Wines Chenin Blanc 2017

Deze wijn, aangeplant in 1987, heeft uitgesproken aroma’s van kaki, papaja en sappige tropische zomermeloen. Mooie mondvulling met hinten van mango en een geweldig frisse en knapperige/crispy afdronk. Deze tropische vruchten vullen de smaken van de romige boter aan en hebben toch genoeg zuivere zuren die het gerecht nodig heeft.

Quoin Rock Wines Namysto White Blend 2018

Aroma's van ananas, mango en abrikozenpit en de zijdezachtheid van biologische honing vullen de hollandaisesaus goed aan en de zuurgraad van de Sauvignon Blanc snijdt door de rijkdom van het gerecht.

Quoin Rock Estate Chardonnay 2018

In de neus aroma's van citrus en sinaasappelschil, met een vleugje vanille en getoaste brioche. Citrusschil in de mond en een lichte boterachtige textuur. De wijn is goed in balans met een frisse zuurgraad en mineraliteit. Aanhoudend citroen/limoen in de afdronk. Dit is het perfecte klassieke glas Chardonnay dat goed past bij asperges, ham en hollandaisesaus.

Geniet thuis van dit heerlijke aspergeseizoen met geweldige Zuid-Afrikaanse wijnen!



Lees hier meer!

Recept nr. 1 - Bobotie


Zuid-Afrika is een van de mooiste plekken ter wereld, met zoveel diversiteit. De Zuid-Afrikaanse Tourist Board adverteerde het land als "One World in One Country". Zuid-Afrika bestaat uit zoveel verschillende regio's met landschappen van bergachtige, weelderige landbouwgronden, zeegezichten tot woestijnen. Hetzelfde kunnen we noemen voor de mensen die in dit land wonen. We zijn er trots op dat we enkele van de meest interessante, vriendelijke en diverse mensen hier in Zuid-Afrika hebben.

Vanwege lockdown-voorschriften mag onze Red'53 Pick Up geen wijn bezorgen en daarom kunnen we u niet uitnodigen voor een roadtrip. We zullen echter van deze gelegenheid gebruik maken om u kennis te laten maken met een van onze typische Zuid-Afrikaanse gerechten. Kom met ons mee om een ??aantal van onze favoriete Zuid-Afrikaanse gerechten te maken die heerlijk smaken in combinatie met je favoriete Kyburg Boutique Wine.

De Zuid-Afrikaanse keuken omvat zowel koken beoefend door de inheemse bevolking van Afrika als verschillende kookstijlen die voortkwamen uit verschillende kolonisatie- en immigratiegolven die tijdens de koloniale periode werden geïntroduceerd. De koloniale invloeden omvatten die van Europese mensen, voornamelijk Nederlandse, Franse en Britse afkomst en hun Indo-Aziatische arbeiders van die tijd. Deze laatste omvat de keuken van de "Kaapse Maleiers", die veel kenmerken heeft van Indonesië.

Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht van oorsprong uit Kaap-Maleis. Het bestaat uit gekruid gehakt met kerrie, gebakken met een topping op basis van eieren. De naam is afgeleid van de Indonesische bobotok en wordt geserveerd met gele rijst, een zoet gerecht gemaakt met rozijnen, kaneel en suiker, ook wel Cape Malay gele rijst genoemd of je kunt het gerecht serveren met gewone rijst gekookt met kurkuma.


BOBOTIE (voor 6 personen)

Ingredienten

• 1kg lams- of rundergehakt, of combinatie van beide

• boter, plantaardige olie

• 2 uien, klein gesneden

• 2 teentjes knoflook, geperst

• 15 gr kerriepoeder (ong. 4 theelepels)

• 5 gr gemalen kurkuma

• 2 sneetjes witbrood, verkruimeld

• 60 ml melk

• fijn geraspte schil en sap van een ½ kleine citroen

• 1 ei

• zout en versgemalen zwarte peper

• 100 gr gedroogde abrikozen, geweld en daarna kleingesneden

• 1 granny smith appel geschild, klokhuis eruit en in kleine blokjes gesneden

• 60 gr rozijnen, geweld

• 50 gr amandelen geschaafd, geroosterd in een droge koekenpan

• 6 limoen en/of laurierblaadjes Topping

• 250 ml melk

• 2 eieren

• 2 gr zout (eventueel wat kurkuma toevoegen voor de kleur)


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 C, beboter een grote ovenschaal.

2. Verhit de boter en olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn

3. Roer er de kerrie en kurkuma door en bak totdat de kruiden beginnen te geuren. Haal de pan van het vuur.

4. Meng de broodkruimels, melk, citroenschil, citroensap, ei, zout, peper, abrikozen, appel, rozijnen, amandelen en gehakt.

5. Voeg het mengsel toe in de pan en meng goed, bak het een paar minuten en roer goed door , doe het daarna in de beboterde ovenschaal en verdeel gelijkmatig, strijk de bovenkant glad.

6. Rol de blaadjes op en druk ze op regelmatige afstand in het mengsel.

7. Sluit af met zilverfolie, zet de schaal in de oven en bak 1 uur.

8. Verhoog de oventemperatuur tot 200 C.

9. Meng de melk, eieren en zout (voor een heel grote ovenschotel heb je extra nodig), giet die in de ovenschaal en bak onbedekt nog 15 minuten tot alles gaar is en de bovenkant lichtbruin gekleurd is.


Serveer met:

Gele rijst (maak rijst gekruid met zout en kurkuma of als je van “Cape Malay” rijst houdt, voeg dan rozijnen, kaneel en suiker toe) Chutney van fruit


Wijnsuggestie: 

Kyburg Boutique Wines Merlot 2010


Lees hier meer!

"Denning Down Competition" Painted Wolf Wines

Een van onze wijnproducenten, Painted Wolf Wines, heeft zich laten inspireren door hun mantra “Remarkably persistent, persistently remarkable “ ("Opmerkelijk volhardend, volhardend opmerkelijk") om hun bedrijf op een leuke en interactieve manier in the picture te houden door de Denning Down fotowedstrijd voor hun wijnfans te houden!

Geïnspireerd door de familiereüniefoto, die tijdens de lockdown periode bij de wijnmaker thuis in de prachtige Paarl regio is gemaakt, zijn ze bij Painted Wolf Wines heel benieuwd hoe wereldwijd hun pack-leden dat doen: het in deze tijd van social distancing toch gezellig maken met hun dierbaren. De perfecte manier om deze momenten vast te leggen is vanuit het comfort van uw huis, uw “den”! Zo is de Denning Down fotowedstrijd geboren!


Dus als je al een fan bent van de Painted Wolf wijnen, of op zoek bent naar wijnen van een nieuw wijnhuis en ze gaat proberen, nodigen we je uit om deel te nemen aan de Denning Down fotowedstrijd. De meest originele foto wint zes flessen wijn! *


Zo doe je mee:

1. Open een fles Painted Wolf-wijn, laat de creatieve sappen stromen en maak een originele, fantasierijke foto van jou en de wijn in jouw “den”

2.Volg zowel Painted Wolf Wines (IG: @paintedwolfwines) als African Wines (IG: @africanwinesnl) op Facebook & Instagram!

3.Post je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #denningdown2020 en vermeld ook uw locatie hashtag d.w.z. #denningdown2020SouthAfrica of #denningdown2020UK of #denningdown2020Nederland etc. Tag Painted Wolf Wines en African Wines. De deadline voor inzendingen is donderdag 30 april.

4.De eerste beoordelingsronde wordt gedaan door onze pack (het Painted Wolf-team), de shortlist foto's worden op sociale media geplaatst, waarna de winnaar zal worden gekozen door een openbare stemming.

5.Er zijn voorwaarden van toepassing*

*Vanwege de logistiek is de wijnprijs van 6 flessen Painted Wolf wijn alleen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika te ontvangen. Deelnemers uit andere landen, wij hopen van harte dat u toch meedoet!


Sommige van de pack-leden hebben de uitdaging al aangenomen om dingen op gang te krijgen, je kunt de resultaten hieronder zien!


Good luck and stay safe!



Speciaal voor onze Painted Wolf "Denning Down” Fotowedstrijd hebben we voor u een geweldig wijnpakket samengesteld, het bestaat uit 9 flessen:

1x Peloton Blanc

1x Peloton Rouge

2x The Den Chenin Blanc

2x The Den Pinotage

1x The Den Sauvignon Blanc

1x Pictus IV Red Blend

1x Pictus V White Blend


Lees hier meer!

WIJNEN VAN DE MAAND APRIL

We hebben onze wijnen van de maand april geselecteerd, wat zijn we trots op onze selectie!

Deze wijnen zijn de Rose 2019 (The Rebel), Sauvignon Blanc Doring Bay 2017  & M'Hudi Foro's Legacy 2015!

Tot 13 % korting, Gratis bezorging vanaf € 50,-

Bestel nu


Lees hier meer!

Geweldig interview met Black Elephant Vintners
op BBC News door Lerato Mbele 
02-04-2020

Methode Cap Classique, gemaakt in Zuid-Afrika, door Zuid-Afrikanen


MCC is het Zuid-Afrikaanse antwoord op Champagne. Kevin Swart, Raymond Ndlovu and Jacques Wentzel, New Age wijnmakers, zijn niet opgegroeid in een traditionele wijnomgeving, twee van hen, Kevin Swart en Raymond Ndlovu hebben lange carrières in de effectenhandel en financiële dienstverlening. Zij besloten hun zakelijke inzicht te combineren met hun liefde voor wijn. Drie mannen die houden van hun wijngaarden. Ook als het oogstseizoen voorbij is, lopen ze door de wijngaarden en controleren de wijnranken.
Swart, Black in Afrikaans, Ndlovu, Elephant in Zulu en Wentzel, een “Vintner”, wijnmaker, zijn samen Black Elephant Vintners. Zij maken 4 variëteiten MCC, Méthode Cap Classique, geen Champagne, maar het komt er héél dichtbij. Per jaar produceren ze 25.000 tot 30.000 flessen. Zij gebruiken hetzelfde proces om de wijn te maken, Méthode Cap Classique, maar mogen de bruisende wijn geen Champagne noemen, omdat die niet uit het Champagnegebied komt, het enige gebied waarvandaan de naam Champagne gebruikt mag worden.
Black Elephant Vintners, de rebellen van de wijn, hebben een speelse benadering. Bij het wijnmaken zijn ze niet gebonden aan vaste formules, er zijn zoveel factoren die meespelen. Wijnmakers zijn veel vrijer. In Franschhoek zijn er veel Franse invloeden maar de techniek van het maken van een Zuid-Afrikaanse bruisende wijn heeft zijn eigen nuances. In essentie wordt fermenteert de wijn twee keer. Er komt heel wat wetenschappelijke kennis kijken bij het maken van de wijn, maar uiteindelijk heeft de natuur het laatste woord. De druiven rijpen op hun eigen tempo, je kunt pas oogsten als de druiven klaar zijn, en alle processen eromheen moeten daaraan aangepast worden.
Liefdewerk voor dit team en grote investeringen, die lange tijd nodig hebben gehad om tot een resultaat te komen. Bijna een metafoor: in zaken werk je ernaartoe om later iets aangenaams te gaan doen. Niemand in de wijnindustrie doet dat om later iets te doen, je doet het nu, verdient er een inkomen mee en kunt daardoor in een van de mooiste delen van de wereld leven en bent deel van een wereldwijde samenleving.
Als rebellen van de wijn, zijn traditionele wijn- en kaascombinaties niet wat je zult vinden bij Black Elephant Vintners. In plaats daarvan bieden ze een handig samengesteld muziek- en wijnarrangement. Deze nieuwe benadering om de ervaring van het wijnproeven uit te breiden, door niet alleen de zintuigen van smaak, aanraking, geur en zicht te gebruiken maar ook gehoor, onderscheidt Black Elephant Vintners zich van de anderen


Lees hier meer!

Blind Wine tasting

20-03-2020


Blaze & Co organiseert samen met African Wines op vrijdag 20 maart een blindproeverij met Zuid-Afrikaanse wijnen.

Top sommelier, individueel wijnmaker en co-founder van African Wines Pardon Taguzu zorgt dat onze gasten een top avond beleven!

Ben je er ook bij?

LOCATIE: Blaze & Co

PROGRAMMA ONTVANGST 18.30 - 19.00

BLIND WIJNPROEVERIJ 19.00 - 20.30

Vanaf 20.30 is er live muziek door onze huisband Blaze of Glory

PRIJS: € 25,-- p.p. 4 glazen wijn inclusief bijpassende luxe hapjes


Lees hier meer!

FRYER'S COVE

Een prachtige nieuwe video van Fryer's Cove Vineyards

Deze unieke wijnen zijn te koop in de winkel aan het Palaceplein 13-14 in Scheveningen of bestel ze in onze webshop



Lees hier meer!

Wat een leuke FoodLoveStory door Corina!

Lees hoe verrukkelijk zij heeft gegeten bij Restaurant De Lindehof.

En wat dronk ze erbij? 

Foodlovestories



Lees hier meer!

  Fryer's Cove Bamboes BAY 

 Blanc Fumé

Mooie recensie door Onno Kleyn in Volkskrant Magazine 



                                                                                           


Lees hier meer!

Wijnproeverij Fryer's Cove bij Restaurant STeam

donderdag 16 mei

  

Op donderdag 16 mei organiseert Restaurant STeam samen met African Wines een wijnproeverij met de wijnen van Fryer's Cove Vineyards.

Maak kennis met Derick Koegelenberg, de wijnmaker van Fryer's Cove Vineyards. In 1999 werden bij Fryer's Cove de eerste wijnstokken aangeplant, op 820 meter van de kust en 20 meter boven zeeniveau. De kelder ligt zelfs pal aan de Atlantische Oceaan. Sauvignon Blanc en Pinot Noir staan bij Fryer's Cove centraal. Het ideale wijnbouwklimaat in Doringbaai, 300 kilometer boven Kaapstad, zorgt voor het unieke maritieme karakter en aroma van de Fryer's Cove wijnen.

Speciaal voor deze gelegenheid zal ook topsommelier en individueel wijnmaker en co-founder van African Wines Pardon Taguzu aanwezig zijn.

PROGRAMMA

  • ONTVANGST 18.30 - 19.00
  • PROEVERIJ  19.00 - 20.00
  • DINER           20.00

PRIJS: € 49,50 p.p. 3-gangen diner (shared dining) inclusief bijpassende wijnen van Fryes Cove Vineyards

Het is ook mogelijk à la carte te dineren.

Vermeld "wijnproeverij 16 mei" bij uw reservering

U kunt hier reserveren

                                                                                                


Lees hier meer!

                                                            


Lees hier meer!
      Nieuws


In de 3e aflevering van Business NL bezoekt Kevin Brouwer de wijnwinkel en proefruimte van African Wines in Scheveningen




Lees hier meer!
      Nieuws


WIJNPROEVERIJ PAINTED WOLF WINES MET BRAAI BIJ STEAM




Donderdag 21 maart staat Steam in het teken van de Afrikaanse wilde honden. Van deze prachtige dieren zijn er nog maar 6600 (!). African Wines & Steam bieden u een fantastische avond aan met een proeverij van de Painted Wolf Wines onder leiding van eigenaresse Emma Borg, die speciaal is overgekomen uit Zuid-Afrika. Daarnaast zal Executive Director van het Painted Dog Conservation (PDC) project Peter Blinston u meer vertellen over deze bedreigde diersoort. Painted Dogs en Painted Wolves zijn beide benamingen voor de Afrikaanse Wilde Hond. Natuurlijk geniet u ook van een heerlijke onvervalste Afrikaanse Braai en live muziek van de Steam Band.

PROGRAMMA

18.00 Ontvangst  

18.15 Wijnproeverij onder leiding van Emma Borg. U proeft 6 wijnen van Painted Wolf Wines                                                                                         

19.00 Aanvang braai met shared dining voorgerecht*(naar keuze inclusief Painted Wolf Wines wijnarrangement en overige dranken)                           

19.30 Presentatie Peter Blinston van Painted Dog Conservation                                                                                                                                       

20.00 Braai hoofdgerecht; een ruime keuze uit heerlijke barbecue-gerechten en bijpassende garnituren. Allen uiteraard met een Afrikaanse touch!     

21.00 Korte presentatie en mini-veiling door Ron van der A. van Painted Dog Conservation Nederland                                                                             

21.30 Dessertbuffet     


Wijnproeverij plus diner: € 50,- p.p.                                                                                                                                                 

Wijnproeverij, diner & wijn/drankenarrangement : € 75,- p.p.                                                                                                                               

Wijnproeverij, diner, wijn/drankenarrangement & extra donatie PDC: € 125,- p.p.    

                                                                                        

U kunt hier reserveren 


Lees hier meer!

Wijnmakers in Forbes Magazine


                           

                                                                                Ntiski Biyela - Aslina Wines                   


                                  

                                                                            Jeremy & Emma Borg - Painted Wolf Wines

In de nieuwe editie van het Forbes magazine vertellen vier Zuid-Afrikaanse wijnmakers over hun geschiedenis en niches in de wijnwereld. De verhalen gaan over het  opnieuw tot leven brengen van een bijna vergeten druif, het beheersen van wijn maken in een cultureel en taalkundig andere omgeving, het leren van de voordelen van biodynamische productie en bijdragen aan de Afrikaanse toekomst van het dierenleven. Ook de wijnmakers van "onze" wijnhuizen Aslina Wines en Painted Wolf Wines vertellen hun verhaal.

Lees het hele artikel hier 


Lees hier meer!

THE TASTE OF SOUTH AFRICA
met de WIjnMAakster van PIEKENIERSKLOOF
zaterdag 16 MAart




BOOZY RESTAURANT - WINEBAR DENNEWEG 83 

2514 CE - DEN HAAG - 070 780 3563




       

    Proeverij                                                                            15:00  -   17:00 
    Bar Take Over                                                                   17:00
    Entree (inclusief wijn & snacks)                                     € 17,50 


          Aanmelden via   

          info@bouzywineandfood.nl                                                                                        
          info@africanwines.nl

          Lees hier meer!

          anchorPROEVERIJ VOOR WIJNPROFESIONALS MET EMMA BORG VAN PAINTED WOLF

          MAANDAG 25 MAART





          Speciaal voor wijnprofessionals en sommeliers organiseren wij op maandag 25 maart van 10.30 tot 12.00 uur een proeverij samen met Emma Borg van Painted Wolf Wines.

          Deze proeverij vindt plaats in onze African Wines Tasting Room op het Palaceplein 13-14 in Scheveningen.

          Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar:

          Boek hier je ticket


          Lees hier meer!

          Wine Professional 2019


          Begin januari heeft African Wines deelgenomen aan de 17e editie van de Wine Professional tijdens de Horecava in Amsterdam.

          Tijdens dit grootste wijnevenement van Nederland interviewde Proefschrift mede-eigenaar Pardon Taguzu voor Proefkrant.

          Het gehele interview kunt u hier lezen.


          Al enige jaren steunen wij diverse maatschappelijke projecten in Zuid-Afrika. In het kader van onze nieuwe onderneming African Wines en de daaruit voortvloeiende samenwerking met Health Promoters hebben wij in januari jl. een aantal projecten bezocht.


                                                                          


          Workshop in Khayelitsha


          Als eerste bezochten we samen met de CEO van Health Promotion South Africa Trust (HPSA) George Arrey, een geweldige en gepassioneerde directeur! de township Khayelitsha.

          Daar mochten we meedoen met een workshop “Hygiëne”. Petje af voor de dames, die dit begeleiden. Op een goede, interactieve manier geven zij de cursisten handvatten en onderwijzen zij toepasbare kennis. Dus geen vage en droge kost, maar praktische en uitvoerbare informatie en tips.

          Schrijnend is natuurlijk, dat wat wij in de westerse wereld zo normaal vinden, water, zeep, elektriciteit dat hier niet echt altijd voorhanden is. Ook dure schoonmaakmiddelen kunnen niet gekocht worden. Maar met simpele, vaak ouderwetse middeltjes, worden de vrouwen geholpen om toch de broodnodige hygiëne-handelingen te leren en uit te dragen.

                                                                                                          


          Samenwerken voor de communities


          We bezochten daarna ook nog de projecten in Mfuleni en Kayamandi. De vakantieperiode is nog niet helemaal afgelopen, en de scholen waren nog niet uit, maar we kregen wel een goede indruk wat de Health Promoters betekenen voor de communities.

          De passie en inzet van de mensen van Health Promoters voel je bij elk project! Mooi is ook, dat er overal intensief wordt samengewerkt met andere initiatieven: weeshuizen, sportverenigingen, kinderopvang, scholen etc.

          We zagen, dat er hierdoor een betere kostenbeheersing is. in plaats van geld uitgeven aan dure gebouwen en andere geldverslindende zaken gaat het nu rechtstreeks naar de mensen die het nodig hebben!


          Steun de Health Promoters !  





          We zijn bijzonder onder de indruk van het werk wat de Health Promoters doen en we zijn dan ook erg blij dat wij met African Wines hun mooie werk kunnen steunen! Dank aan iedereen, die ons zo gastvrij ontvangen heeft!

          Belinda & Damiano

          AFRICAN WINES

          ENJOYING WINE AND GIVING BACK ! 


                                                              


          Lees hier meer!
          Despite a challenging 2018, South Africa's wine exports show 4% increase in value, says WoSA

          by Wines of South Africa (WoSA)
          23 January 2019


          Despite 2018 being a challenging year for the industry with a low-yielding harvest due to the regional drought, Wines of South Africa (WoSA) has announced a positive growth in the overall value of South African wine industry exports in the organisation’s latest 2018 Export Report.

          The 4% increase in value to R9.06 billion reflects the positive sentiments towards South African wine in international markets, despite the 6% decrease in volume to 420.2 million litres of wine sold internationally. This figure fits into the Wines of South Africa (WoSA) strategy for an increased value focus within packaged and bulk wine sales, while also having a direct correlation to dwindling wine stocks, following the lowest harvest yield since 2005, towards the latter part of the year. The value of packaged wine increased by 3% and that of bulk wine by a very respectable 7%.

          In SA’s focus export markets, WoSA noticed good growth on the value of packaged wine to China at 7%, while the USA remained flat. The USA market has always been stronger in terms of their procurement of more premium-priced wine.

          In the European focus markets, which have seen very little value growth of packaged wine for a number of years, there was a notable value increase on all fronts: Netherlands 1%, Sweden 10% and the United Kingdom unchanged. The UK remains SA’s top export market, realising a total value of R1,844 million worth of exports, while Germany held on to its second place, at R1,329 million of wine bought and once again the Netherlands in third position at R693 million. The African continent is showing mixed results, however Kenya, Tanzania and Zambia have shown strong growth with values of total exports growing by 73%, 35% and 33% respectively.

          In terms of the top-rated varietals, red wine narrowly leads the pack with 15% of total value growth as opposed to that of 13% for white wine. While Shiraz leads the red wine in terms of export volumes, it was Chenin Blanc taking the top spot amongst the white wines.

          WoSA CEO, Siobhan Thompson comments, “While 2018 proved to be a challenging year for the industry, we have managed to put our best foot forward and strive to continue along this trajectory. We have proven that we are indeed producers of world class, high quality wines and deserve to have this reflected in our bottom line”. 



          Lees hier meer!

           

          South Africa is a Prolific Southern Hemisphere wine producer with a lustrous past and now in the midst of significant renaissance. Only Since the late 1980s has the Cape begun to shake off its political notoriety and Vinous obscurity. Join us as we take you through South Africa, the regions, wines, winemakers, wineries, styles, viticulture and the people.

          Pardon Taguzu, co-founder, owner and managing director of African Wines, is an importer of unique boutique wines from South Africa based in Scheveningen. He is part of the Zimm Somms, a group of sommeliers that moved from Zimbabwe to South Africa, and quickly made a career in the gastronomy and wine industry. As a protogee of the known Master of Wine Jancis Robinson, he also makes his own wine.


                                                                                      



              

                                                      The Sommelier                                                                        The Wine-Rebel


          Pardon Taguzu will introduce you to some of the great wines from South Africa available exclusively in the Netherlands at African Wines. You will learn how to taste like a professional and discover the differences between the regions, wines and styles from South Africa, all in an educative, interactive and informal setting.

          During this evening you will taste the following wines:

          White

          •  Black Elephant Sauvignon Blanc 2017
          •  Druk-My-Niet Chenin Blanc 2017
          •  Piekenierskloof Chenin Blanc  2015
          • Owners Reserve Colombard 2017
          •  Paserene Chardonnay 2016


          Red

          •  Fryer's Cove Pinot Noir 2015
          •  Painted Wolf Pinotage 2016
          • Cecilia Pinotage 2015 
          • Mosi Syrah 2015
          • Druk-My-Niet Bordeaux style blend 2012


          Date & Time

          Friday 8 februari 2019

          20:00 – 22:30 CET

          Location

          African Wines

          Palaceplein 13/14

          2586 WE Scheveningen

          070-250 52 80


                                          BOOK YOUR TICKET HERE!


                                           




          Lees hier meer!

          Zim somms take on the world – again

          Last Saturday, thanks to a couple of sponsors in the Netherlands, exactly the same team – captain Joseph T Dhafana (La Colombe), Marlvin Gwese (Cape Grace), Tinashe Nyamudoka (The Test Kitchen) and Pardon Taguzu (now at African Wines in The Hague) – competed again at this year's world championship held in the Languedoc. This year they managed to cover themselves with glory, beating Spain, Brazil, Italy (again), England, Monaco, Japan, the Netherlands, Belarus and the American team. Overall the Zimbabwean team was judged fourteenth best out of 23, just a notch below China (who had performed brilliantly in a previous version of this annual competition, organised by the French wine magazine Revue du Vin de France).

          This year's winner, quite decisively, was Belgium, followed by Finland, France and then Taiwan, competing for the first time, but from a country which already has a very developed wine culture. See full listing below, with scores.

          Lees hier het volledige stuk geschreven door Jancis Robinson


          Lees hier meer!

          Italiaans-Afrikaans diner met ZimSomms

          De uitnodiging die Belinda D’Alba van Solo Vino en African Wines stuurt is vanaf de eerste regel al intrigerend: een Italiaans diner met daarbij een proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen, begeleid door Zimbabwaanse sommeliers. En dan niet zomaar wat sommeliers, maar de 4 ZimSomms: het team dat namens Zimbabwe meedeed aan het WK (wijn) blindproeven. Het laat zich raden dat Monique van Kruining wel namens Anne-Wies.NL aanwezig wilde zijn op deze bijzondere avond.


          ZimSomms

          Om met de ZimSomms te beginnen: dit team bestaat uit 4 sommeliers van toprestaurants in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, te weten Pardon Taguzu (voorheen restaurant Aubergine), Tinashe Nyamudoka (The Test Kitchen), Joseph Dhafana (La Colombe) en Marlvin Gwese (Cape Grace Hotel). Wat deze gedreven heren gemeen hebben, is dat zij vanuit hun geboorteland Zimbabwe naar Zuid-Afrika kwamen en daar in korte tijd flink carrière wisten te maken in de gastronomie.

          Lees hier het volledige stuk op www.anne-wies.nl


          Lees hier meer!

          Team Zimbabwe naar World Championships Blind Wine Tasting 2018.


          Deze week werd bekend wie Team Zimbabwe vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen Blind Wijn Proeven in Frankrijk. Lees hier het artikel over de Zimms. African Wines ondersteunt deze trip en wij verwelkomen de top Zimbabwaanse sommeliers weer in Nederland na het WK in oktober !



          Lees hier meer!

          Nelson Mandela Day 2018


          Op dinsdag 18 juli presenteerde African Wines een aantal van haar wijnen bij de Nelson Mandela Day in Brummen. Deze dag, georganiseerd door Frank Rekers van 4Human, stond in het teken van verbinding. Meer informatie : www.4human.nl



          Lees hier meer!

          Dankwoord van sanec


          African Wines is lid van SANEC.

          The SADC Ambassador’s Luncheon is the only event in The Netherlands, where you can sit down with and meet the 15 SADC Ambassadors to The Netherlands, Benelux, and the EU. This year’s Lunch theme explored trade and investment opportunities between the Netherlands and the SADC region, whilst offering unique opportunities in business development, high profile key note speakers, and exclusive B2B Networking Sessions. This year African Wines provided the wines.

          We received this wonderful "thank you" mail :
          On behalf of SANEC emea , we would like to thank you for participating in the 9th annual SADC Ambassador's Luncheon.

          We would like to extend a special thank you to African Wines for sponsoring the event with their fantastic wines! Their contribution of wines with a story made the luncheon itself a very unique and special experience. You can find more about African Wines via their facebook page at: Fb.com/AfricanwinesNL The photos from the event are now up on the SANEC Facebook page : https://www.facebook.com/pg/sanec.org/photos


          The photos from the event are now up on the SANEC Facebook page : https://www.facebook.com/pg/sanec.org/photos


          Lees hier meer!

          EVENTS

          African Wines organiseert regelmatig bijzondere wijnproeverijen in aanwezigheid van top sommelier en/of onze producenten uit Zuid-Afrika. Op 28 mei was de eerste proeverij met Kevin Swart van Black Elephant Vintners bij Steam Scheveningen. De muzikale proeverij - iedere wijn van Black Elephant heeft een eigen "soundtrack" - was een groot succes in het flagship-restaurant Steam, waar u alle wijnen van African Wines kunt proeven.



          Lees hier meer!